Tömény katarzis

Írta:  Csernai Mariann 2016.04.12.

Két egymás követő este adott teltházas koncertet a Dohnányi Ernő Zeneiskola filmzenékből.


Az emberek általában nagyon szeretik a filmzenéket, de sokszor nem is tudatosul bennük mekkora hatást gyakorolnak rájuk egy-egy film megnézése közben. A zene hozzájárul a katarzis élményhez, hol könnyeket csal a szemünkbe, hol hirtelen táncra perdítene minket és filmkockák ezreit teszi feledhetetlenné. Néhány filmzene azonban önmagában is kiváló zenei alkotás, nem csak a képi elemekkel működik és többnyire észrevétlenül szeretteti meg az emberekkel a komolyzenét. Ennek és persze a kerületi művészek példa nélküli összefogásnak az eredménye, hogy a Dohnányi Ernő Zeneiskola szervezésében először 2012-ben megrendezett filmzene koncert, mostanra a kerület egyik legnagyobb szabású rendezvénye lett.

fz1

Olyannyira, hogy idén a zeneiskola növendékei, tanáraik, valamint a műsorban közreműködő Dance City Center Musical- és Tánciskola diákjai, a Sonore Vegyeskar, a Vörösmarty Gyermekkar és a Pesterzsébeti Baptista Gyülekezet Férfikara már két egymás követő estén át örvendeztette meg előadásával a filmrajongó közönséget.

fz2
A változatos műsorban a legnagyobb kortárs zeneszerzők alkotásai és örök klasszikusok is felcsendültek. Így hallhattuk többek között John Williams és Enrico Morricone szerzeményeit, de Sting és a Queen sem maradt ki a repertoárból. A közel két és fél órás meséktől a drámákig sokféle műfajt felvonultató koncerten a közönség több számot is visszatapsolt és a végső, szűnni nem akaró vastaps jelezte, alig várják a folytatást!

fz3

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz