A tehetségek ünnepe

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.06.10.

A kerületi felső tagozatos tanulmányi versenyek győztes diákjai és felkészítő pedagógusaik tiszteletére Aranygálát rendeztek június 6-án a Kondor Béla Közösségi Házban.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Aranygálát, amelyre a kerületi tanulmányi versenyek első helyezett diákjai és az őket felkészítő pedagógusok kaptak meghívót.
Aranyalbum is készült az eseményre az alábbi mottóval: „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” (Robert Louis Stevenson).
A kiadvány azoknak a tanulóknak (iskolájuknak) és felkészítői tanáraiknak a nevét tartalmazza, akik a 2016/2017-es tanévben a legjelentősebb kerületi megmérettetésen (1-3. helyezettként, különdíjasként), valamint a budapesti, országos tanulmányi és kulturális vetélkedőkön a legeredményesebben képviselték az iskolájukat és a kerületet.

IMG 9533 átméretezve
Kalmárné Takács Erzsébet versenykoordinátor üdvözlő szavait követően Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt.
– Ebben a tanévben 24 kerületi versenyen 65 kategóriában több mint ezer felső tagozatos diák vett részt – mondta az alpolgármester. – Tehetségesek, szorgalmasok és kitartóak vagytok. Ezeket a jó tulajdonságaitokat őrizzétek meg továbbra is. A kerület vezetése nevében köszönöm a felkészítő tanáraitoknak odaadó fáradozását, és kérem, hogy ezeket a csiszolatlan, félig csiszolt gyémántokat tovább fényesítsék a szülők és a kerületi közösség örömére.
– Számos versenyünk rendelkezett fővárosi továbbjutási lehetőséggel – fogalmazott a versenykoordinátor. – Kilenc döntő eredményeiről értesültünk az album összeállítását megelőzően. Ezek közül tizennégy esetben az első hat helyen végeztek diákjaink. Kimagaslóak az eredményeink a 23 budapesti kerület között.
Az emelkedett pillanatokban az elismerő okleveleket és az ajándékkönyveket az Aranyalbum kíséretében a diákoknak Magyar Márta, a Kandó iskola igazgatója, az igazgatók munkaközösségének vezetője, a felkészítő tanáraiknak Gönye Anikó, a Külső-Pesti Tankerületi Központ pályázati referense és Galgóczy Zoltán nyújtotta át. Az alpolgármester a pedagógusoknak egy szál virággal is megköszönte a munkáját.
A tehetségek ünnepén Kada Péter szólótrombita produkcióval, Barkó Nimród, Bokor Vince és Hamar Vivien szavalattal, a Bokréta énekegyüttes, Konnerth Péter, Pirosiskolás pacsirták népdalokkal működtek közre.

Hír naptár

« Október 2016 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Csatlakozz közösségünkhöz