Mindig megújulnak

Írta:  Temesi László 2017.09.04.

A sarkadi nyári élménytábor évről évre megtelik kerületünk tanulóival. Az elmúlt évekhez hasonlóan három iskola mintegy 200 tanulója töltött el egy-egy hetet ezen a nyáron is a békési kisvárosban.


A 27 éve működő tábor napjainkban is vonzó, mert évről évre megújul. Az éjjeli szekerezés, a kajakozás vagy kenuzás, a csúszdázás a gyulai Aquapalotában, az éjszakai tűzőrzés, a mozizás, a lövészet állandó program, de pár éve bekerült a kínálatba a sarkadi tűzoltóság megtekintése, az íjászat, a cserkeszőlői strand felkeresése és a gyulai kalandpark kipróbálása is.

7. sarkadi tábor Piros nagy
A Kandó és a Szenczi iskola diákjai mellett harmadik éve nyaralnak Magyarország délkeleti sarkában a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Piros suli tanulói is. A gyerekek minden évben kíváncsian várják, hogy milyen újdonság fogadja majd őket a sarkadi táborban.
A Piros iskola táborának vezetője, Dóka Emese mesélt az ott töltött napokról:
– Intézményünk német nemzetiségi iskolaként kiemelt célként kezeli a német hagyományok, szokások megismertetését és megőrzését a tanulóink körében. Már a tavalyi sarkadi táborban tartottunk egy német estet, amin német játékokat és egy nemzetiségi táncot tanítottunk meg a résztvevőknek. Idén egész napos programot szerveztünk, és nemcsak németet, hanem franciát, görögöt, amerikait is. A gyerekek bemutatták az otthonról hozott kincseiket, amik valamilyen módon köthetők voltak az adott országhoz, s meséltek a tárgyak történetéről is. A bemutató után az estet egy rövid nemzetiségi tánc megtanulása zárta le.

7. 4. sarkadi tábor 2
Az ötletet megvalósította a többi – csepeli, lőrinci, imrei – táboroztató tanár is, így a nemzetiségi napok lett a sarkadi tábor 2017-es újdonsága.
A különleges napokhoz és a táborzáró ajándékokhoz a német és a francia nagykövetség, a Dover nyelviskola, az Alpiq cég és a Magyar Termék Nagydíj Pályázatkiírói Tanácsa adott támogatást.
A 2017-es év táboroztató tanárai a következők voltak:
Dókáné Kőnig Mária, Vida Lajosné Mónika, Szepesiné Kőnig Zsuzsanna, Tenke Zsuzsanna, Váci Piroska, Gergely Tünde, Cserháti Krisztina, Török Alíz, Dóka Emese, Imréné Farkas Katalin, Göbölyné Vincze Katalin és Dóka György.

Hír naptár

« Szeptember 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Csatlakozz közösségünkhöz