Alkotó pedagógusok tárlata

Írta:  2011.03.09.
Több éve hagyomány már, hogy képzőművészeti kiállítást rendeznek azok a pedagógusok, akik művésztanárként tanítják a diákokat a kerület iskoláiban. Az idei tárlat február 28-án nyílt meg a Városháza Galériában.
 
Ráhangolásképpen a Sonore Vegyeskar énekelt, Frank Gabriella, a Pedagógiai Intézmény és Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója köszöntötte a részvevőket, majd Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg az alkotó pedagógusok tárlatát.
A kiállításon megtekinthető több kerületi intézmény pedagógusának különböző technikákkal készített alkotása; így kézzel festett tálalótál, szalvétatechnikával (decoupage) készített üvegtálak, gyöngyékszerek swarovski kristállyal, keresztszemes hímzéssel készített faliképek, hangulatlámpák, gyertyatartók, akvarellek, bőrdíszműves táskák, textiltáskák, foltvarrással készített (patchwork) terítők, selyemkép, agyagszobor valamint ősi japán raku-technikával (egyfajta égetési eljárás) készült kerámiák.
– A tárlat lehetőséget ad a kerületi szintű párbeszédre az alkotók között – mondta Diráné Huszár Gertrúd, a tárlat rendezője és koordinátora. – Ezen kívül megismerhetik a pedagógusok a többiek alkotásait, szakmailag is közelebb kerülnek egymáshoz. A kiállítás két hete alatt mód lesz arra is, hogy a diákok megtekinthessék pedagógusaik alkotásait.