Tehetséges pedagógus, tehetséges tanítvány

Írta:  2013.06.09.
A kerületi Pedagógiai Intézet június 5-én tartotta hagyományos Aranygáláját az alsó tagozatos diákoknak, június 6-án pedig a felsősöknek.

A kerületi Pedagógiai Intézet június 5-én tartotta hagyományos Aranygáláját az alsó tagozatos diákoknak, június 6-án pedig a felsősöknek a Rózsa Művelődési Házban. A rendezvényen a tanulmányi versenyek legjobbjai és a felkészítő tanárok vehettek át jutalmat.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a kerületi Pedagógiai Intézet (PI) az Aranygálát, amelyre a kerületi tanulmányi versenyek első helyezett diákjai és az őket felkészítő pedagógusok kaptak meghívót. Ahogy az előző években, Aranyalbum is készült az eseményre, amely azoknak a tanulóknak (iskolájuknak) és felkészítőiknek a nevét tartalmazza, akik a 2012/2013-as tanévben a legjelentősebb kerületi versenyen (1-3. helyezettként, különdíjasként), valamint a budapesti, országos tanulmányi és kulturális versenyeken a legeredményesebben képviselték az iskolájukat és a kerületet.

Az 1–8. osztályos alsó és a felső tagozatos diákoknak, pedagógusoknak külön-külön szervezték meg az Aranygálát. A rendezvény háziasszonya Patakfalvi Attiláné szaktanácsadó (alsó tagozat) és Kalmárné Takács Erzsébet szaktanácsadó (felső tagozat) volt. Mindkét ünnepséget Kucsák László alpolgármester nyitotta meg, majd Madárné Gyurján Ildikó, a PI vezetője köszöntötte a megjelenteket.

– Az egyéni megmérettetésen matematika, mesemondó, versmondó-, legszebb füzet-, kreatív-, rajzverseny, Az én tanítóm címmel rajz és fogalmazásírás szerepelt – magyarázta Patakfalvi Attiláné. – A gyerekek kedvesen fogalmazták meg, rajzolták le, hogyan vélekednek tanítójukról. A kisdiákok csoportosan (három illetve tíz fős csapatokban) is versenghettek a népi gyermekjáték, szép magyar nyelv, komplex anyanyelvi verseny, valamint természetismereti vetélkedő kategóriában.
– Az aranygálán 16 verseny győzteseit ünnepeljük a felső tagozaton – mondta Kalmárné Takács Erzsébet. – Az eddig beérkezett adatok alapján a kerületi elődöntőkről továbbjutó versenyzők 24 alkalommal végeztek a fővárosi és országos döntőkben az első hat helyen. Gyakran 1., 2., 3. helyezést értek el.

Az alsó tagozatosok és a tanítók gáláját Szarvas Attila Sándor önkormányzati képviselő nyitotta meg, ellátogatott a rendezvényre Kucsák László alpolgármester és a tankerület igazgatója Hományi Tamás Márton is. Az alsósoknak az önkormányzati képviselő és a PI vezetője, a felső tagozatosoknak és a tanároknak Ughy Attila polgármester, Kucsák László, Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő, továbbá Madárné Gyurján Ildikó nyújtotta át a könyvjutalmakat. Az ünnepélyes pillanatokat a diákok verses, zenés produkciója tette emlékezetessé.