Csak a Kandó...

Írta:  2011.04.08.
Ki gondolná, hogy a diákolimpia szuperdöntője éppúgy hozzátartozik a Lőrinci Sportcsarnokhoz, mint a két kapu, az öltöző vagy a mennyezeten lévő világítótestek?

Az 1977-ben felavatott sportcsarnok ugyanis már a következő év tavaszán helyszínéül szolgált a diákolimpia csúcsdöntőjének, és ez azóta is minden évben megismétlődik. Idén már a 34. ilyen döntőt rendezték, amelyre a kerület 7 iskolája összesen 17 csapatot és 200-nál is több gyermeket nevezett be. A március 26-i eseményen ezúttal az alsó tagozatos gyermekek mérték össze ügyességüket a különböző sorversenyek és ügyességi vetélkedők során.


Tasnádi András, a Brassó utcai Általános Iskola igazgatója boldogan újságolta, hogy újabb és újabb iskolák vívják ki a döntőbe jutást. Idén például a Csontváry- és a Kastélydombi debütált a szuperdöntőn. Nekik is jár tehát a dicséret, ám a döntő minden kétséget kizáróan a Kandó téri Általános Iskoláról szólt. A Kandó tériek ugyanis a négy évfolyamból háromban első helyet szereztek, a negyedik csapatuk pedig ezüstérmes lett.
 
A díjakat Lévai István Zoltán alpolgármester, Fellegi Ildikó sportreferens és Kissné Baumann Gizella irodavezető adta át.