Egységes árszabás a kerületi uszodákban

Írta:  2013.03.04.
Egységes áron látogathatók a kerületi uszodák.
Február elejétől mindhárom kerületi uszodában – a Bókay-kerti Parkban, a Vilmos Endrében (volt Malév) és a Pestszentimrén található Kastélydombiban – egységes belépődíjakkal várja a vendégeket a létesítményeket üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. 

Banyár László, a városüzemeltető cég vezérigazgatója elmondta, hogy az új árlista lényegesen egyszerűbb, áttekinthetőbb a korábbiaknál, emellett számos tekintetben kedvezőbb feltételeket tartalmaz a sportolni vágyók számára.
Az immár egységes árszabás alapján a felnőtt belépőjegy ára a délelőtti (6 és 14 óra közötti) időszakban mindhárom uszodában 880 forint, s mellé 400 forintért külön váltható szaunajegy. A 14 órától kezdődő, a 21 órás zárásig tartó frekventáltabb időszakban a felnőtt belépőjegy egységesen 1000 forintba kerül. A Kastélydombi uszoda az úszástanfolyamok miatt 14 és 19 óra között nem látogatható a nagyközönség számára, így ott a drágább időszak 19 órakor kezdődik.
Növekvő bevételek

A „lőrinci strandmaffia” néven elhíresült bűncselekmény-sorozat október végi leleplezése és az abban érintett személyek eltávolítása után az uszodai bevételek is szépen nőttek. Mint azt Banyár Lászlótól, a Városgazda Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, az uszoda vezetőségének leváltását követő két hónapban a Park uszoda bevételei több mint 50 százalékkal emelkedtek, a korábban szintén az eltávolított uszodavezető által irányított Kastélydombi uszoda bevételei pedig több mint 160 százalékkal ugrottak meg a szabályok szigorú betartásának és a gyakori ellenőrzésnek köszönhetően.
– Összességében a két említett uszoda esetében éves szinten több mint 10-10 millió forintra becsülhető az a kár, amelyet az elbocsátott munkatársak tevékenysége miatt érte a cégünket, illetve a kerületet – mondta a vezérigazgató.
 

A felnőtt belépőnél jóval kedvezőbb áron látogathatják az uszodákat a nyugdíjasok, az iskoláskorú fiatalok és a gyerekek is. A 3 és 14 év közötti gyermekek bármely időszakban egységesen 650 forintos belépőjeggyel úszhatnak, míg a nyugdíjasok és a diákigazolvánnyal rendelkező 14 év fölötti fiatalok hétköznaponként 14 óráig 680 forintért. A 14 óra utáni időszakban viszont a nyugdíjasok és a 14 évnél idősebb tanulók is felnőtt jegyet kötelesek vásárolni: ők ebben az időszakban a 10, illetve a 30 alkalmas bérlet megvásárlásával érhetik el ugyanazt a kedvezményt, mint a délelőtti időszakban.
– Az uszodákat működtető Városgazda februártól mindhárom létesítményben egységes, biztonsági kóddal ellátott, a nap bármely szakában felhasználható papíralapú bérleteket vezetett be – tette hozzá Banyár László.
A 10 és az újonnan bevezetett 30 alkalmas bérlet 2, illetve 3 hónapig érvényes. Ami az árakat illeti, a 10 alkalmas felnőtt bérlet februártól 9000 (korábban a Park uszodában ez 12 900 forint volt), a 30 alkalmas pedig 24 ezer forintba kerül. Az ifjúsági és a nyugdíjas bérlet ára 10 ezer forintról 6800-ra csökkent, az új, 30 alkalmas bérlet ára pedig 20 ezer forint. A Városgazda vezetőségének reményei szerint az új bérletárakkal egyre több kerületi lakost sikerül az uszodákba csábítani.