Kevés induló, sok továbbjutó

Írta:  2015.07.14.
Hatvan év fölötti nyugdíjasok részére rendeztek sakkversenyt július 11-én a Kondor Béla Közösségi Házban. A tét az volt, hogy kik képviselhetik a kerületet a szeptemberi nagykanizsai országos döntőben.
Túlzás volna azt állítani, hogy tömegek ültek le a sakkasztalokhoz a Kondorban. A távolmaradásokat egy adminisztrációs hiba – egy telefonszám elírása – okozta, amely miatt sokan nem is szereztek tudomást a nyugdíjasoknak kiírt versenyről. Pedig biztosan sokkal többen jöttek volna el, hiszen a sakk tudni valóan „örök” sport.

Akik mégis tudomást szereztek a versenyről, azok mindent megtettek azért, hogy eljussanak a nagykanizsai országos döntőbe. Mindazonáltal felszabadultan játszhattak, mert vesztes jószerével nem volt: az öt indulóból három továbbjutott. Az alacsony indulói létszám miatt a rendezők úgy döntöttek, hogy mindenki mindenkivel találkozzon, ráadásul kétszer, hogy azok jussanak el Nagykanizsára, akik azt valóban megérdemlik.

– Sajnáljuk, hogy így alakult, mert bizonyára jóval többen jöttek volna el, ugyanis az idősebbek között is népszerű ez a játék. De mindegy, annyian vagyunk, amennyien, mi mérkőzünk meg a továbbjutásért – mondta Szoukup István, a pestszentimrei sakkcsapat vezetőhelyettese.
A kétfordulós találkozó után kiderült, hogy az első helyen Szoukup István végzett 7 ponttal, megelőzve Horváth Sándort (6) és Takács Sándort (4).
Ők tehát már készülhetnek a „kanizsai derbire”, ahol méltó módon képviselhetik a kerületet, amelynek önkormányzata hozzájárul a részvételük költségeihez.

Hír naptár

« Április 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Csatlakozz közösségünkhöz