Eötvös Loránd Általános Iskola

pdfAlapító okirat

Rövid ismertető az intézményben az folyó munkáról

 Iskolánk alapvető céljai közé tartozik, hogy olyan tanulóközpontú, biztos ismereteket nyújtó, a továbbtanuláshoz erős alapokat adó intézmény legyen, melyben a gyermekek szabadon kibontakoztathatják képességeiket, egyéniségüket.

A szakmai munka segítése mellett, a nyugodt körülményeket is biztosítja, hogy minden osztálynak újonnan berendezett saját tanterme van, emellett jól felszerelt szaktantermekben (wifi, digitális táblák, projektorok, laptopok) oktatjuk a földrajz, biológia, rajz, ének, technika, kémia, fizika, idegen nyelv, informatika tantárgyakat.

Könyvtárunk 14000 kötettel és internet kapcsolatos számítógépekkel áll a tanulók rendelkezésére. A zeneiskola hozzánk kihelyezett tagozatán szolfézs és hangszeres zene (zongora, gitár, furulya, oboa) oktatása folyik. Az iskolai logopédusok és a fejlesztő pedagógusok helyben foglalkoznak a tanulókkal. A rászoruló gyermekeknek intézményünkben hetente tart foglalkozást gyógytestnevelő szakember.

Az anyanyelv tanításánál a szótagoló-elemző-összetevő módszert alkalmazzuk.

Dislexia-prevenciós osztályainkban Meixner módszerrel tanítunk.

Hagyományőrző programunk keretében felelevenítjük a jeles napok népszokásait, hagyományait (Mihály nap, szüret, Márton nap, lucázás, kiszézés, farsang, húsvét, stb.).

A napközis (1-6. évf.) és tanulószobai (7-8. évf.) ellátást és foglalkozást minden igénylőnek biztosítani tudjuk.

Tanórán kívüli foglakozásainkon minden évfolyamon biztosítjuk a tehetséggondozást és a felzárkóztatást magyar nyelv és irodalom valamint matematika tantárgyakból. Változatos a tehetséggondozó és a szakköri kínálatunk is: középiskolai előkészítők, énekkar, biológia, kémia, fizika, informatika, kiadványszerkesztő, média, színjátszó, stb.; valamint sportfoglalkozásaink: röplabda, kosárlabda, floorball, tánc, karate, baranta, stb.

Színesek egyéb tanórán és iskolán kívüli programjaink is: témahetek, projektnapok, ökoiskolai programok, erdei iskola, színház- és múzeumlátogatások, stb.

További információk

  • Vezető: Kuba Gábor
  • Cím: 1184 Budapest, Lakatos utca 30.
  • Telefon: 295-1435, 295-2128
  • Fax: 295-2128
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Indulás:

Hír naptár

« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Csatlakozz közösségünkhöz