Elemek szűrése dátum szerint: péntek, 06 július 2018

 

sulpiter

Az Önkormányzat, valamint Vecsés város partnerségével 2016. június 1-jén indult, az Európai Unió Interreg Central Europe programja által támogatott, hároméves SULPiTER projekt (Sustainable Urban Logistics PlannIng To Enhance Regional freight transport – Fenntartható Városi Logisztikai Tervezés a Regionális Árufuvarozás Erősítésére) célja az európai nagyvárosi térségek logisztikai rendszerének, elsősorban a teherszállítási szokásoknak a módosítása, javítása azzal a céllal, hogy élhetőbb, tisztább városi környezet jöjjön létre és csökkenjen a CO₂ kibocsátás.  Ennek érdekében a politikai döntéshozókat kívánja támogatni, hogy azok jobban érthessék a funkcionális városi térségeket (Functional Urban Area – FUA) érintő teherfuvarozás jelenségét, elsősorban energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontból. A projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy támogassa a helyi önkormányzatokat a projekt – és a helyi közlekedés-tervezés – központi elemét képező ún. Fenntartható Városi Logisztikai Tervek (Sustainable Urban Logistics Plan, röviden: SULP-ok) kidolgozásában, majd gyakorlati bevezetésében.

A projekt részeként a közelmúltban elkészült a logisztikai tervezést megalapozó legfontosabb tanulmány a Mobilissimus Kft. vezetésével. A teherfuvarozás folyamatainak pontosabb megértéséhez ugyanis elengedhetetlen mind a kereskedelmi üzletek (célállomások, igénybevevői oldal) helyzetének és igényeinek, mind a logisztikai cégek (áruszállítók, szolgáltatói oldal) működésének behatóbb tanulmányozása, továbbá a kerület és a főváros forgalmi adatainak alaposabb ismerete. A kiskereskedők reprezentatív felmérésére kidolgozott 165 kérdéses kérdőívet 381 kiskereskedelmi egység töltötte ki, míg a logisztikai szolgáltatók felmérése során összesen 10 nagyobb szállítmányozó és futárcéggel készült interjú.

A kérdőívek és interjúk eredményeit, valamint a forgalomszámlálási adatokat tartalmazó tanulmány az alábbi linkeken keresztül tekinthető meg:

Logisztikai felmérés I. pdf>>

Logisztikai felmérés II.pdf >>

 

Eddigi SULPiTER megjelenések:

http://www.bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/14706-elindult-a-sulpiter-projekt

http://www.bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/16707-egyutt-hat-europai-varossal

http://www.bp18.hu/component/k2/item/16438-sulpiter-projekt-fenntarthato-varosi-logisztikai-tervezes-a-regionalis-arufuvarozas-erositesere

Hivatalos honlap: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/SULPiTER.html

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kategória: Hirdetmények

Hír naptár

« Október 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz