Elemek szűrése dátum szerint: csütörtök, 10 február 2011
Szólt a zene, a kicsik próbáltak ritmusra ugrálni, egymás kezét fogták, és lesték a felnőtteket, akik megmutatták nekik a tánclépéseket. Lüktetett az egész terem ezen a januári szombat délutánon a Rózsa táncházában.
Kategória: Kultúra
Ősz elején – nem is titkoltan – a feljutás céljával vágott neki a bajnokságnak a MALÉV SC NB II-es kosárlabdacsapata. Matematikai esély még van ennek elérésére, de már bravúr kell az osztályváltáshoz.
Kategória: Sport
Vesztergom Andrea: Égi csöndrögök, a Szeretet pataka, és Szokolay Zoltán: Betiltható bonctechnika című könyvével ismerkedhetett meg a mintegy 50 főnyi irodalomkedvelő közönség január 27-én a Városháza Dísztermében. Az irodalmi esten közreműködtek a szerzők, és Giliczéné Komjáthy Andrea versmondó-előadóművész.
Kategória: Kultúra
17 ország, 39 egyesület, 10 korcsoport és 168 versenyző. Ez a számszaki mérlege a Pestlőrinci Gimnasztika Sport Egyesület, a PGSE 2006 által szervezett ritmikus gimnasztika nemzetközi utánpótlás versenynek, amelyet a Pestszentimrei Sportkastélyban tartottak.
Kategória: Önkormányzat
Kuriózumot is tartogat Garamvölgyi Béla festőművész új kiállítása: a Fürdőzők-sorozat darabjai nem csak nyári hangulatot varázsolnak a Városháza Galériába és a Polgármesteri Hivatal előterébe, de így együtt először láthatóak.
Kategória: Kultúra
Amire előzőleg csak a legvérmesebb szurkolók számítottak, valósággá vált: férfi kézilabda-válogatottunk kivívta az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát, miután a 7. helyen végzett a svédországi világbajnokságon.
Kategória: Sport
Nádasdi Mihály mesterszobrász, a Fehéren Feketén Galéria (FF) tulajdonosa beszélt - január 26-án - élete fontosabb állomásairól és terveiről a Zila Kávéházban, melynek apropója az volt, hogy a régi kávéházi hangulat jegyében új programsorozatot indított a közel egy éve alakult Szabad Alkotók Köre.
Kategória: Kultúra
A polgárőrök alkotják a legnagyobb létszámú civil szervezetet az országban. Aktív tagjainak a száma több mint 70 ezer főt számlál, az imrei csoport 15 évvel ezelőtt alakult meg. Ez alatt az idő alatt akadályoztak már meg betörést, és találtak meg eltűnt gyermeket is.
Kategória: Önkormányzat
A közfoglalkoztatás rendszere teljesen átalakult az idei évben, új helyzet elé állítva ezzel az önkormányzatokat, és így a kerületben érintett munkanélkülieket is. Változik a munkaidő és a foglalkoztatási arány is.
Kategória: Önkormányzat
Túl sok pénzébe került az új önkormányzatnak olyan kémények után fizetni a büntetést, amelyeket már 2008-ban életveszélyesnek minősített a szakhatóság. A Vagyon18 Nonprofit Zrt. az év elején egy hónapon belül kijavította a hibákat, így a veszély is elhárult, és fizetni sem kell tovább.
Kategória: Közélet

Hír naptár

« Január 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Csatlakozz közösségünkhöz