Elemek szűrése dátum szerint: hétfő, 07 december 2015

Karácsonyváró koncerttel készült az ünnepekre az Együtt Pestszentimréért Egyesület a katolikus templomban. A pestszentimrei lakosok közös adventi gyertyagyújtása szép hagyomány a kerületrészben. Az itt élők és a helyi civil szervezetek ezúttal egy koncertet is meghallgattak közösen, amelyet a katolikus templomban rendeztek.

Kategória: Webhíradó18
2015.12.07.

A judo napja

Ép és speciális sportolók versenyeztek a Küzdősportok hete alkalmából a kerületen megrendezett judo versenyen. A küzdősportok hetének alkalmából találkoztak a judósok egymással a Kassai utcai Általános Iskolában. A Pestszentlőrinc Kassai Sportegyesület meghívásos tornáján 14 klub vett részt. A kerületben különleges és világszerte megcsodált hagyomány, hogy ép és speciális versenyzők együtt edzenek, küzdenek - ez folytatódott ezen a napon is. A program fontosságáról Juhász József, a Pestszentlőrinc KS vezetőedzője és Berecky Anita olimpiai bajnok szólal meg.

Kategória: Webhíradó18

A 11. műfüves pályát adták át a kerületben. Budapest legaktívabb sportpályaépítője címet a XVIII. kerületi Önkormányzat kapná, ha osztanának ilyen elismerést. A 11.dik műfüves MLSZ pályát a Gulner Gyula Általános Iskola diákjai koptatják decembertől. A riportban Lévai István Zoltán alpolgármester és Kerekes Elek, a Gulner iskola igazgatója nyilatkozik.

Kategória: Webhíradó18

A Haza és haladás történelmi versenyen mindkét kategóriában vidéki iskolák tanulói nyertek. Régi hagyomány a kerületben a Haza és haladés történelmi verseny, amelyen nem csak helyi iskolások csapatai, hanem az ország legjobbjai vesznek részt. A pestszentlőrinci Felnőttek Gimnáziumában tartott eseményre csaknem 100 diák regisztrált idén. A riportban Galgóczy Zoltán alpolgármester, Závodszky Géza történész, a zsűri elnöke és Grünvald Mária, a Felnőttek gimnáziuma igazgatója szólal meg.

Kategória: Webhíradó18

Jelentős energetikai korszerűsítésen esett át a Vörösmarty iskola épülete, amely meg is szépült a munkálatok során.

Kategória: Önkormányzat

Országos vers- és prózamondó versenyt rendezett angol nyelven a Kapocs utcai általános iskola. A zsűrinek most is nehéz dolga volt, mert a diákok idén is jól felkészülten érkeztek.

Kategória: Kultúra
2015.12.07.

Zumba

Hétfő17.00 órától a Park Aerobik Centerben (Bókay-kert 1184 Budapest, Szélmalom utca 33.)

Időpont: december 7.

Edző: Markovits Szilvia, telefon: +36-70/324-5836; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

LENDÜLETBE HOZZUK! - Ingyenes sportolási lehetõségek, kerületünk felnõtt lakosai részére

Kategória: Események

A lappföldi mikulással találkoztak a SOFI tanulói december 3-án a Kondor Béla Közösségi Házban. A csillogó gyermeki szemekhez nem kellett tolmács.

Kategória: Kultúra

A Hétszínvirág Bölcsőde előtt rövid időre megszűnt az autós közlekedés december 4-én, mert adventi ünnepségen vettek részt a Lakatos-lakótelepiek.

Kategória: Civil

Két új mini kosárlabdapalánkot kapott a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Kategória: Önkormányzat

Hír naptár

« Október 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz