Megkezdődött a vakáció!

Written by  Puskás Attila 2017.06.22.

Véget ért a 2016-2017-es tanév, az iskolákban az évzáró ünnepséggel kezdetét vett a nyári szünidő.

A vakáció szó minden bizonnyal most is felkerült színes krétával az osztálytermek sok mindent megélt, öreg tábláira.
A tanév folyamán a XVIII. kerületi általános és középiskolákban közel 11 ezer gyerek szerzett új ismereteket, írt dolgozatokat, felelt, vagy éppen készült valamilyen tanulmányi- vagy sport versenyre, mert ezekből is akadt bőven. Azt pedig vélhetően valamennyi iskolaigazgató elmondhatta tanévzáró beszédében, hogy mennyire büszke a diákjaira, akik lelkesen készültek, és jó eredményeket értek el.

1
Így volt ez a Brassó utcai iskola évzáróján is, ahol Tasnádi András igazgató tréfásan megjegyezte, hogy a tanév folyamán bizony előfordul, hogy nem csak a gyerek, hanem a felnőtt, a tanár is nagyon várja már a vakáció előtti utolsó napot.
Azt a napot, amelyen ezúttal is ellátogattak még egyszer az iskolájukba az elballagott nyolcadik osztályosok, hogy egy kis ideig még általános iskolásként beszélgessenek, nevetgéljenek az udvaron az osztálytársakkal, a nyolc év alatt megismert barátokkal.

2
Az évzárón körzetes önkormányzati képviselőként jelenlévő Galgóczy Zoltán alpolgármester úgy vélte, hogy látszólag gyorsan eltelt ez a tanév, és reményét fejezte ki, hogy a kerületi iskolák, így a Brassó utcai is, eredményes évet zártak.
- Most viszont végre eljött a pihenés ideje, és ilyenkor nem is kívánhatok mást, mint azt, hogy mindenki élvezze a nyarat, barangoljon minél többet az országban, járja a természetet, érezze jól magát a strandon, legyen sokat jó levegőn, és a nehéz tanév után töltődjön fel élményekkel, energiával.

3