Kerületi körzeti megbízottak

Written by  Gönczöl András 2017.07.29.

Sorozatunk újabb cikkében a 7-es és a 8-as körzetben szolgálatot teljesítő körzeti megbízottakat mutatjuk be.

A 7-es körzet

A 7-es körzet a Szövet, Hunyadi, Kettős-Körös, Flór Ferenc, Királyhágó, Nemes utca, Nagykőrösi út, Gesztenye, Ültetvény, Búzakéve utca, Somberek sor által határolt területet foglalja magába.
Kurucz Tamás rendőr főtörzsőrmester és Vágó Zoltán rendőr törzszászlós a kerület második legkiterjedtebb területének körzeti megbízottai.

DSC06128 copy
– Rendszeres újságolvasó vagyok, hivatásomat is egy újsághirdetésnek köszönhetem – meséli Kurucz Tamás. – Jelentkeztem a Budapesti Rendészeti Szakközépiskolába, és miután befejeztem a tanulmányaimat, 2003-ban a XIII. kerületben kezdtem dolgozni. Voltam járőr, sorompókezelő, posztos rendőr, előállító őr és ügyeletes tiszthelyettes is. Ezt követően jó sorsom a XVIII. kerületbe hozott, ahol a tanulóéveimet is töltöttem. Körzeti megbízottként 2007 márciusa óta dolgozom. A 7-es körzet tipikus családi házas övezet, a panaszok is ilyen jellegűek: hangosan ugat a kutya, sőt még a favágás is hangos, azaz az együttélés nem mindig zökkenőmentes.
Kurucz Tamás a szokásos megbízotti feladatain túl intézkedéstaktikai instruktorként havi négy órában általános rendőri intézkedéseket is oktat. A kyokushin karate nevezetű harcművészeti szakág versenyzőjeként pedig a magyar válogatottságig jutott.

Elérhetőségek

 

Kurucz Tamás rendőr főtörzsőrmester: 06-70-489-3767
Vágó Zoltán rendőr törzszászlós: 06-20-852-2608
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


– Mostani társammal 2001-ben találkoztam. Amikor újoncként megjelentem, a kapitányság kapujánál a mostani társam volt szolgálatban. Erősen a szemembe nézett, s azt kérdezte: „Jól meggondoltad a választásodat?” A kerületben eltöltött sok év után a válaszom: nagyon is!
Rendszeres olvasóink már találkozhattak lapunkban Vágó Zoltán törzszászlós nevével, akit márciusban életmentő rendőrként mutattunk be. A körzeti megbízotti feladatok természetesen más kihívások elé állítják.
– Régi bútordarabnak számítok a kerületben. Eredetileg élelmiszer-ipari technikusnak tanultam, ám erősen vonzódtam a rendőri hivatáshoz. Körzeti megbízottként 2010 óta szolgálok. Kurucz Tamás bajtársammal együtt iskolarendőri és egyéb feladatokat is teljesítek, legyen az lakcímellenőrzés vagy esetleg elővezetés bíróságra. Valahol olvastam, talán pont a Városképben, hogy milyen hasznos lenne minden lakóházban kifüggeszteni a körzeti megbízottak elérhetőségeit. A munkámat segíti az a tudat, hogy a lakosok és mi, rendőrök, kölcsönösen megbízhatunk egymásban. Pestiesen szólva: a mai világban ez nem semmi!

 

A 8-as körzet

A 8-as körzet az Alacskai út páratlan oldala, a Nemes utca páratlan oldala és a Vasút utca által határolt területre terjed ki (Gyál határáig).

DSC06132 copy

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántháza szülöttje Éles János főtörzszászlós, körzeti megbízott társa, Bóz Norbert főtörzsőrmester pedig Tiszalökről került a fővárosba.
– Életem meghatározó döntései általában jól sikerültek. Az érettségit követően saját elgondolásból hoztam meg első komoly döntésemet, jelentkeztem a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába, ahol 1997-ben végeztem – mondja a kezdetekről Éles János.
Az első tanulóévét 1998-ban a Nyugati pályaudvar rendőrőrsén töltötte, amely kitűnő iskolának bizonyult. XVIII. kerületi szolgálatára a 2009-es körzeti megbízotti kinevezése tette fel a pontot.
– A terepmunka minden szépsége, néha nehézsége jellemzi a körzeti munkát. Azt nem állítom, hogy minden körzetemben élőt névről ismerek, ám törekszem rá. Minden hónap harmadik keddjén én látom el a Kapocs általános iskola rendőri feladatait is. Feleségem, Szilvia is a rendőri hivatást választotta, és attól függetlenül, hogy nem az én kerületemben szolgál, a vacsora utáni szakmai beszélgetések természetesek. A szolgálat befejezését követően irány Üllő, ahol lakom, s ahol első és szép feladatom a négyéves kislányom „kikérdezése” a napi élményeiről, sikereiről. A szabad időmben szeretek kártyázni a barátaimmal, közben jó hangulatban megbeszélve a világ dolgait. A családi kirándulások, közös bográcsolások is kedvenc hobbijaim közé tartoznak, nem is szólva a megnyugtató olvasásról.

Elérhetőségek

 

Éles János főtörzszászlós: 06-70-489-3768
Bóz Norbert főtörzsőrmester: 06-20-852-2607
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


A rendvédelmi munkához Bóz Norbert esetében nem vezetett nyílegyenes út. 1999-től 2009-ig szerződéses katonaként szolgált. A szerződés lejárta után felvételt nyert a Budapesti Rendvédelmi Szakközépiskolába. 2009 óta szolgál a kerületben, s a lakhelye is ide köti.
– 2016 szeptembere óta vagyok körzeti megbízott, és a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola rendőri felügyeletét is ellátom. Szolgálati társamhoz hasonlóan magam is kiegyensúlyozottnak, szerethetőnek tartom a rám is bízott körzetet, lassan megismerem már minden szegletét.
Szabad időmben Felsőpakony csapatában focizom, nagyon szeretem a bőr illatát. Arról, hogy milyen színvonalon játszom, a csapattársaimat kellene megkérdezni...