Még több lehetőség, még több sport

Written by  K.Gy. 2017.09.15.

Pályázati forrásokból korszerűsítenek három fontos sportközpontot.

Átfogó felújítást tervez az önkormányzat az MLSZ-pályázatok forrásainak felhasználásával a Vilmos Endre Sportcentrumban. Ennek során a klubok céljaira szolgáló szabványpályák mellett olyan létesítmények épülnek, amelyeket az arra igényt tartó lakosok ingyenesen használhatnak majd. A pályázatoknak köszönhetően korszerűsödik a Thököly úti és a Gerely utcai sporttelep is.

VAA 1384 copy

– Megkezdődhet a Vilmos Endre Sportcentrum átfogó fejlesztése a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázati forrásainak köszönhetően – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester a képviselő-testület szeptember 12-i ülésén. – A teljes felújítás pontos ütemezése még tervezés alatt áll, de az első szakaszban lehetőségünk van arra, hogy két új műfüves pályát és a mai igényeknek megfelelő öltözőt hozzunk létre.
Amint azt a Városgazda Utánpótlás Akadémia sportszakmai igazgatója, Kissné Baumann Gizella kifejtette, a pályázatok lehetővé teszik, hogy az MLSZ-szabványnak megfelelően fejlesszék az öltözőket a Thököly úti és a Gerely utcai sporttelepen is, a Vilmos Endre centrum esetében figyelembe véve a helyszín adottságait is.

Odaítélték a kitüntetéseket

A kerületi bölcsődéket érintő fontos kérdésben is döntött a képviselő-testület: a szeptember 12-i ülésen bírálták el az Egyesített Bölcsődék intézményvezetői posztjára beadott pályázatot. Ezt követően odaítélték azokat a helyi kitüntetéseket, amelyekkel a szociális területen dolgozó szakemberek munkáját ismerik el. Ezeket a szociális munka napja (november 3.) alkalmából rendezett ünnepségen adják majd át.

 

Óvodai és iskolai támogatások

 

Ebben a tanévben is támogatja az önkormányzat azt, hogy a kerületi általános iskolások a testnevelésórák keretében ingyen tanulhassanak úszni a Kastélydombi és a Park uszodában, valamint a Vilmos Endre sportcentrum uszodájában.
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségével kötött szerződés értelmében már nemcsak a Robogó óvodában, hanem igény esetén bármelyik óvodában lehetőség lesz a szövetség programja alapján a nem sajátos nevelési igényű és a mozgásszervi fogyatékos gyerekek együtt nevelésére.
Mint 18 éve mindig, az önkormányzat ebben az évben is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez, amelyben a tehetséges, de szociálisan nehéz helyzetben lévő főiskolásokat, egyetemistákat támogatják.

 

 

Közösségi terek

Két római katolikus plébánia felújítását támogatja az önkormányzat. Szarvas Attila alpolgármester elmondta, hogy a kerület vezetése nagyon fontosnak tartja azt a közösségépítő tevékenységet, amelyet az egyházak végeznek a kerületben, ezért áll a maga eszközeivel mögéjük. Az Erzsébettelepen a Szent Erzsébet Plébánia közösségi célokat is szolgáló épületének állaga romlott meg, a pestszentimrei Szent Imre Plébánián pedig elavult a fűtési rendszer. Mindkét közösség nagy létszámú és folyamatosan épülő, ezért a közösségi terek állapota sok embert érint. A felújításokat az egyházmegye finanszírozza és végezteti el, de sokat számít az önkormányzat támogatása.