Pestszentimrei Zenebona a Luther-kápolnában

Written by  R.F. 2018.05.25.

Zenei élményt nyújtó esemény színhelye volt május 20-án az egy hónappal korábban, április 18-án felszentelt Nemes utcai Luther-kápolna.

A példásan rendben tartott saroktelken lévő épületegyüttes új gyöngyszeme, a kápolna adott otthont pünkösdvasárnap a PIK által szervezett Pestszentimrei Zenebona rendezvénysorozat legutóbbi eseményének. Annak a komolyzenei koncertnek, amelynek keretében kórusok és zenészek léptek a vendégek elé.

VAA 8485 copy
A nap házigazdája a Luther-kápolna lelkésze, Horváth-Csitári Boglárka volt.
– A cél egyszerű, a zene hangjait értőknek csak annyi, hogy érezzék jól magukat, s tényleg örömteli órák után menjenek majd haza – mondta a lelkésznő, akinek a rendezvényen három aranyos örökmozgó gyermekére is figyelnie kellett.

VAA 8479 copy
Ami a lényeget, a zene hangjait illeti, a kórusok vitték a prímet, hiszen az imrei óvónők alkotta Nyitnikék mellett fellépett a Néri Szent Fülöp kórus is. A lőrinci Eszterág zenekar muzsikája mellett Draskóczy Zoltán és Fülöp Kornél klasszikus gitárjátékát élvezhették a hívek. A művészek XX. századi műveket adtak elő, köztük Mario Castelnuovo-Tedescótól, nagy tapsot kiérdemelve a hallgatóságtól.
A magtárat formázó Luther-kápolna koncertje és hangulata olyan élményt és emléket adhatott a vendégeknek, amely után nem nehéz megjósolni, hogy lesz folytatás.

VAA 8477 copy