Széppé teszik a kerületet

Written by  P.A. 2018.06.15.

Évről-évre többen jelentkeznek kiültethető egynyári virágokért az önkormányzat „Szebb, virágosabb kerületünkért” elnevezésű pályázatára.


Idén mintegy 1400 fő vette át a szebbnél szebb virágokat a Bókay-kertben június 14-én. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is több kategóriában – utcaszakasz, intézmény, lakótelepi előkert, családi ház, erkély – meghirdetett pályázat célja a lakóhelyek barátságossá, széppé varázslása.

VAA 8009 copy
- Huszadik éve zajlik ez a program, és a lakosság eltökéltségét mutatja, hogy a zuhogó eső ellenére már a reggeli órákban elvitték a virágok felét. Remélem, hogy az elvitt virágok a helyükre kerülve szépségükben kiteljesednek, és amikor a zsűri végigjárja a kerületet, akkor hasonló benyomásokat szerez, mint az elmúlt években. Idén először lehetett elektronikus úton pályázni a virágokra, talán ennek is köszönhető, hogy többen jelentkeztek rá, mint tavaly.– mondta el a virágosztáson résztvevő Dömötör István alpolgármester.

VAA 8023 copy
A kerületet megszépítő lakossági virágosítás egyben verseny is, a szakértő zsűri a nyár folyamán látogatja végig a helyszíneket. A pályázók közül idén mintegy 900 a kertesház-tulajdonos.
- Már ebből a számból is látszik, hogy a bejárás jelentős feladat, amihez a kerületi civil szervezetek segítségét is igénybe vesszük. Az ünnepélyes eredményhirdetést pedig a hagyományoknak megfelelően az ősz folyamán tartjuk meg – tette hozzá Dömötör István.

VAA 7984 copy