Elismert tagjai a közösségnek

Written by  B.Z. 2018.06.26.

A hagyományoknak megfelelően Semmelweis Ignác születésnapján adták át a róla elnevezett díjat a kerületi egészségügyben dolgozó kiemelkedő szakembereknek.

A Semmelweis nap az egészségügyi dolgozók legjelentősebb ünnepe, melyet idén a magyar orvostudomány legnagyobb nemzetközi tekintélyű orvosa, Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából rendeztek meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén.

s4
Az eseményt június 25-én a Rózsa Művelődési Házban tartották, ahol jelen volt Ughy Attila polgármester, Dömötör István, az egészségügyi területért felelős alpolgármester, dr. Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek, valamint dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző, Hunyadi István városigazgató, Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dámsa József, az önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke, Hodruszky Csaba a Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatala képviseletében Hodruszky Csaba, a XVIII. kerületi kormányhivatal vezetője, dr. Haintz Andrea kerületi tisztifőorvos, dr. Szebényi Attila, a kerületi egészségügyi szolgáltató ügyvezető igazgatója és dr. Ralovich Zsolt, a Dél-pesti Kórház főigazgatója.

s2
Ughy Attila az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját méltatta, akik jobbá, élhetőbbé, egészségesebbé teszik a világot, s e világban bennünket, pestszentlőrinci és pestszentimrei polgárokat.
– Az ünnepi események többek között ezért is fontosak, hogy erre mindig emlékezzünk, s a nyilvánosság előtt köszönjük meg áldozatos munkájukat, hogy kifejezzük, nem csak ismert, de elismert tagjai is közösségünknek. Annak a közösségnek, amelyben az idős és a fiatal egyaránt tudja, hogy amit ápolóink, védőnőink, orvosaink tesznek, az nem munka, hanem hivatás és szolgálat – mondta a polgármester.

s1
Az idei Semmelweis Díj elismerő címet Ughy Attila és Dömötör István adta át az arra érdemeseknek: lelkiismeretes, több évtizeden át végzett kimagasló gyógyító munkája elismeréseként dr. Sánta Gabriella felnőtt háziorvos részére; több évtizedes, magas színvonalú, embertársai iránt elkötelezett gyógyító munkájáért dr. László Szabolcs felnőtt háziorvos részére; naprakész szakmai felkészültsége, hivatástudata és példaértékű munkabírása elismeréseként Lebenguthné Mihalik Ágnes szakasszisztens részére; magas szakmai színvonalú, lankadatlan szorgalommal végzett lelkiismeretes munkájáért Menczingerné Rostás Ágnes védőnő részére; valamint magas szakmai felkészültséggel végzett lelkiismeretes munkájáért Nagy Antalné asszisztens részére.
Címzetes főorvosi címet harmincegyen vehettek át dr. Haintz Andrea tisztifőorvostól, Ughy Attila polgármestertől és Dömötör István alpolgármestertől, közöttük háziorvosok, gyermekorvosok és fogorvosok. Ugyancsak ezen az eseményen adta át Szabó Andrásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara általános alelnöke a kamara kitüntetését Hajdú Lászlóné asszisztensnek, aki a tüdőszűrői állomáson kimagasló, lelkiismeretes, példaértékű munkát végez immár 17 esztendeje.
A Semmelweis napi ünnepségen közreműködött Bozsó Péter színművész, aki Ady Endre Válasz című versét mondta el, Oravecz György zongoraművész, aki Kodály- és Bartók-műveket játszott, valamint a Kolibri Táncegyesület táncosai, akik Gyöngysor című produkciójukat adták elő.

s3