Új Betegfelvételi Központot adtak át

Written by  B.Z. 2018.10.05.

Bővült és korszerűbb lett a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház a Betegfelvételi Központja.

A fenntartótól, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) kapott 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból bővítette és korszerűsítette a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház a Betegfelvételi Központját.

VAA 0449 copy
A betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ helyiségeiben az év minden napján 24 órában folyik a munka és naponta mintegy ezer beteg kórházi felvétele történik innen. Ezért is jó hír a környékbeli kerületekben élőknek, hogy október 4-étől korszerűsített és bővített Betegfelvételi Központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket.
Az október 4-én megtartott átadó ünnepségen jelen volt Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, valamint megjelentek a kórház környezetében lévő kerületek vezetői, közöttük, Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere, Geiger Ferenc Soroksár polgármestere, Juhász Lajosné Pesterzsébet alpolgármestere, Lévai István Zoltán Pestszentlőrinc-Pestszentimre általános alpolgármestere, akik az eseményt követően többek között azzal tesztelték a rendszer működését, hogy lekérték az első sorszámokat.
A 2007-ben kialakított fekvő- és járóbeteg-felvételi központ bővítése és korszerűsítése a betegforgalom időközben bekövetkezett növekedése miatt vált szükségszerűvé. A főépület és a D épület közötti szabad tér mintegy 72 négyzetméteres beépítésével több, mint kétszeresére nőtt a betegfogadásra alkalmas terület. Az intézmény napközben mintegy 900 beteg felvételét végzi el, a nap végéig pedig további 100-150-en érkeznek még a központba. A korszerűsítés legfontosabb céljai között a várakozási idő csökkentése, a komfortos várakozási körülmények kialakítása és a betegelégedettség növelése szerepelt.
A bővítés és korszerűsítés során megvalósult fejlesztések révén a Betegfelvételi Központ ma már több irányból közelíthető meg. Szétválasztották a fekvő- és a járóbetegek felvételét. Sok esetben egyszerre 100 beteg is várakozik felvételre, s a most kialakított helyiségben az ambuláns vizsgálatra érkező betegeket három felvételi ablaknál is fogadni tudják. Két ponton a fekvőbeteg ellátó osztály beutaltjait regisztrálják, valamint a mentővel érkezők felvételét is elkülönülten kezelik, így a sürgős esetekben érkezők és a mentősök várakozási idejét is csökkenteni képesek.
Ugyancsak javult a szolgáltatás két érintőképernyős beteghívó készülék szolgálatba állításával és két LCD sorszámkijelző elhelyezésével, amivel a várakozási időt csökkentették. A betegelégedettség növelése érdekében a helyiségben hangosbemondó készüléket helyeztek el, amivel a betegirányítás hatékonyságát növelték.
Az eredeti betegfelvételi helyiséget is felújították és növelték a várakozók részére elhelyezett padok számát. A várakozó helyiségekben Korszerű LED-es világításra álltak át, és a várakozók komfortérzetének növelésére hűtő-fűtő klímákat szereltek fel. A gyorsabb és biztonságosabb munkavégzés érdekében új, nagyobb teljesítményű számítógépeket állítottak rendszerbe, s mindennek köszönhetően a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a Betegfelvételi Központjába érkezőket korszerű, megújult környezetben várja.