A legfontosabb a gyógyítás

Written by  P.A. 2018.12.11.

Modern külső és praktikus kialakítású, kényelmes belső helyiségek jellemzik a felújított Béke téri gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületét.

Modern külső és praktikus kialakítású, kényelmes belső helyiségek jellemzik a felújított Béke téri gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületét. A váróterem egyelőre még fehér falait a tervek szerint vidám mesehősök és egyéb, a beteg gyerekeket a várakozás alatt talán jobb kedvre derítő színes rajzok fogják díszíteni. A legfontosabb dolog, a gyógyítás azonban már zajlik az új rendelőben, aminek néhány kisebb csinosítás után a közeljövőben a hivatalos átadása is megtörténik.

2018.12.06. Béke tér rendelő 5

2018.12.06. Béke tér rendelő 2

2018.12.06. Béke tér rendelő 6

A december 6-i bejárás során Ughy Attila polgármester elmondta, hogy az udvar rendbetétele, parkosítása maradt tavaszra, míg a rendelő környezetének rendbetétele majd a Béke tér teljeskörű rekonstrukciója révén lesz teljes.

Az akadálymentesített bejáraton át is megközelíthető rendelőben két szobában zajlik a kis betegek ellátása, a védőnői szolgálat várótermében pedig számos pelenkázó asztal könnyíti meg a várakozást.

A szomszédos épületszárnyban működő háziorvosi rendelőben lett elhelyezve az az újraélesztést segítő automata defibrillátor, amit a gyermekorvosi rendelő megtekintését követően adott át Ughy Attila a rendelő dolgozóinak.
A készülék típusa megegyezik a novemberben a Vándor Sándor utcai rendelőben elhelyezett hasonló berendezésével. A defibrillátor a bekapcsolás után hangutasítással segíti használóját, aki így adott esetben a mentők kiérkezéséig megkezdheti az újraélesztést.