„Vasváriak” közösségi élménye

Written by  T.L. 2018.12.12.

Mikulás és pincepörkölt operettel.

A Vasvári Klub ez évi utolsó rendezvénye ünnepi hangulatban telt Mikulás-napkor. A fő menü: zene, tánc, pincepörkölt, sütemény és vidámság volt a pestszentimrei feldíszített Kastély Sörözőben.
A több szintes épület a Kisfaludy utcában esti fényben pompázott, a bárpult előtt az asztalok szépen megterítve várták a vendégeket, akik jól ismerik már egymást, hiszen többnyire imreiek, régi barátok, akik rendszeresen találkoznak különféle Vasvári-programokon. Most éppen Mikuláskor, ami egyben afféle évzáró is volt. Bauer Ferenc, a Vasvári Pál Polgári Egyesület társelnöke semmit nem bízott a véletlenre, lelkesen kóstolta az udvaron hatalmas bográcsban fortyogó pincepörköltet és kiadta az ukázt a főszakácsnak, Fischer Dánielnek:

CIMG3072
-Danikám tegyél még bele egy kis sót. A borral se spórolj! – tette hozzá és már rohant is a sörözőbe, hogy meggyőződjön róla, helyén van-e minden. Helyén volt a hamar megtelt vendéglátóhelyen, ahol az elegánsan öltözött vendégeket egy élő Mikulás fogadta egy kis szaloncukorral, mogyoróval és mandarinnal.
- Köszi, Lacikám – hallatszott minden felől, mert persze, hogy felismerték a hófehér szakáll és piros köpenyeg mögé bújt régi jó barátot, Szőke Lászlót, aki jól játszotta a messziről jött öregapó szerepét, kellően meghajlott háttal csoszogott bottal a kezében az asztalok közt, miközben mindenkitől megkérdezte: „Nem tettél rossz fát a tűzre?” - csak nemleges válasz esetén járt az ajándék… Bauer Ferenc köszöntője után, az első „műsorszám” a tombolahúzás volt, az értékes nyereményeket is a Mikulás és a házigazda, Luka István osztotta ki. Ez jó volt étvágygerjesztőnek, ezután jött a fő étel, a Zókahegyi pincepörkölt, ahogyan Józsi bácsi szereti. Így harangozták be a finomságot és hamar kiderült, hogy nemcsak a számunkra ismeretlen Józsi bácsi szereti, hanem mindenki, aki az esten megjelent. A hatvan vendég pillanatok alatt eltüntette az ízletes pincepörköltet, voltak, akik kétszer-háromszor is szedtek! Jól esett ezután a hozott házi sütemény.
A vacsora alatt a Magic Duó szolgáltatta a zenét, de utána meg tudhattuk, Hol van az a nyár? Ezzel a címmel lépett fel az ismert énekes páros, Tóth Éva és Leblanc Győző, akik csaknem egyórás műsorukkal elrepítettek bennünket az örökzöldek, az operett és a nóta világába. A népszerű énekesek régi ismerősei a Vasvári Klubtagoknak, hiszen nem először léptek fel Pestszentimrén. A vidám Mikulás-napi programot – amelynek tánc lett a vége – az önkormányzat Civil Alapja támogatta. Bauer Ferenc jól esően nyugtázhatta, a közösségi élmény ezúttal sem maradt el.
-Jó évet zártunk, gazdag programokkal, amelyek mindig polgári értéket képviseltek és reméljük, így lesz jövőre is. De addig is találkozunk Szílveszterkor a PIK-ben! – adta ki a jelszót.