Gyerekzsivaj még ötször

Written by  B.Z. 2019.08.29.

Ősszel folytatódik a játszótér-felújítási program.

Tavasszal és nyáron négy felújított és egy teljesen új játszótérrel gazdagodott a kerület, amelyek átadását vidám családi programok kísérték. Az ősz folyamán öt hasonló alkalmon vehetnek részt a kerületi gyerekek a szüleikkel.
Az önkormányzat a múlt évben kérdőíven kérte a lakosok véleményét a helyi játszóterek állapotáról, s ekkor arra is volt lehetőség, hogy a szülők javaslatokat tegyenek a jövőbeli fejlesztésekre és a játszóeszközökre. Négy felújított játszótér és egy új idei átadása után ősszel folytatódik a XVIII. kerület Gyerekzsivaj elnevezésű játszótér-felújítási programja.
Az eddig elkészült játszóterekről Ricsóka-Müller Gyöngyi, az átadások szervezője elmondta, annyira sikeresek voltak a felújított játszóterek avatási programjai, hogy nem egy szülő a gyermekeivel több ilyen rendezvényre is ellátogatott. Az önkormányzat ezért elhatározta, hogy további öt eseményt szerveznek. Ricsóka-Müller Gyöngyi hozzátette: ezeken a rendezvényeken nagyjából ugyanolyan játékos programokkal várják majd a gyerekeket és a szüleiket, mint amilyeneket már a korábbi játszótér-átadások alkalmával megkedveltek.

DSC 8162

DSC 8165


– Lesz még Gyerekzsivaj-rendezvény a felújított játszótereken a Lakatos utca és a Nefelejcs utca sarkán, az Alacskai úton, a Kandó téren, illetve a Bókay-gödörben, ahol egy fitneszpark készül. A Gyerekzsivaj program záróeseményét október 5-én a Kossuth téren tartjuk – mondta a következő állomásokról.

A felújított játszóterek/fitneszparkok átadási időpontjai


Szeptember 20. Lakatos utca – Nefelejcs utca sarka (péntek 16–19 óra)
Szeptember 27. Kandó tér (péntek 16–19 óra)
Szeptember 29. Alacskai út (vasárnap 16–19 óra)
Október 4. Bókay-gödör (péntek 15–18 óra)
Október 5. Kossuth tér (szombat 15–18 óra)

 


A gyerekeket, a szülőket és nagyszülőket továbbra is érdekes programokkal várják majd, mint a korábbi alkalmakkor, amikor voltak gyerekszínházi előadások, mind a kisebb, mind a nagyobb gyerekekhez szólt Kozma Zsuzsanna Fittmóka programja, volt felfújható csúszda és ugrálóvár, kézműves foglalkozás, és rendőrségi szimulátorral is lehetett játszani. Szeptember 20-án – újdonságként – a Lakatos-lakótelepen Kovácsovics Fruzsina ad majd gyerekkoncertet.
Valamennyi helyszínen ott voltak a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. nagyobb gépei, amelyeket közelebbről is meg lehetett vizsgálni, s a bátrabbak az emelőkosaras autóra merészkedve a környező fák fölé emelkedhettek. Miközben a gyerekek játszottak, a felnőttek egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt.
A jövőre nézve Ricsóka-Müller Gyöngyi elmondta, hogy a 2019-es Gyerekzsivaj program befejeztével az önkormányzatnak hasonló tervei vannak a többi kerületi játszótérrel is. Pestszentlőrinc-Pestszentimre sok-sok játszóterét igencsak kihasználják, hiszen az utóbbi években számos fiatal házaspár költözött kisgyerekekkel a kerületbe.
A játszóterek fejlesztésére tehát van igény, s a 2020-as felújítások megkezdése előtt is megkérdezik majd a kerület lakóit, hogy szerintük mely játszóterekre fér rá leginkább a felújítás, és hogy milyen elképzeléseik vannak például a játszóeszközökkel kapcsolatban.