Legkiválóbb polgáraink

2022.03.11.

 

A járvány miatti három évnyi kényszerszünet után ma délelőtt újra személyesen és ünnepélyesen tüntethették ki kerületünk legkiválóbb polgárait.

A Rózsa Művelődési Házban megtartott ünnepségen a kitüntetettek és családtagjaik mellett többek közt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, Szaniszló Sándor polgármester, Somody László alpolgármester és Kőrös Péter alpolgármester is részt vett. A kitüntetéseket Szaniszló Sándor, továbbá Somody László adták át. Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere köszöntőbeszédében méltatta a díjazottokat.

- Ez az év egyik legszebb napja a XVIII. kerület életében, hiszen most emlékezünk meg azokról, és méltatjuk azokat, akik a legkiválóbban és a legtöbbet tették a kerületünkért. Március 15. általában arról szól, hogy tisztelgünk a hőseink, a nemzeti nagyjaink előtt, és mi itt a kerületben ehhez az ünnepségsorozathoz csatlakozva kitüntetjük azokat, akik méltán megdolgoztak érte. Minden társadalomnak szüksége van példaképre, szükség van arra, hogy jó példát lássunk magunk előtt. Ilyenkor ez mindannyiunknak erőt ad, lendületet ad a saját munkánk érdekében is, hogy mi is megpróbáljunk olyan jók lenni, amilyen jók azok, akiket most kitüntetünk – hangzott el a polgármesteri köszöntőben.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre díszpolgára elismerő címmel Sándor Lászlót tüntették ki idén, aki az elismeréssel járó pénzjutalom harmadát jótékony célra ajánlotta fel.

A kerületért és az itt élő közösségért legtöbbet tevőkről egy kiadvány is készült, ennek köszönhetően részletesen tájékozódhatunk arról, hogy pályafutásuk során mivel érdemelték ki a megbecsülést és elismerést.  

A kiadvány innen letölthető: Kituntetesek.pdf

Ezúton is gratulálunk minden kitüntetettnek, és köszönjük a munkájukat!