Pestszentlőrinci Robogó Óvoda

pdfAlapító okirat

Szeretettel köszöntjük Önöket.

Örömünkre szolgál, hogy módunkban áll bemutatni óvodánkat.
A Robogó voda 1980-ban nyitotta meg kapuit, mint minden óvoda a Havanna lakótelepen. Intézményünk csendes, nyugodt környezetben, a főútvonaltól távol helyezkedik el. Az óvodában hat csoport működik,egy-egy csoportban 22-25 kisgyerek nevelkedik, a nevelőtestület által elkészített nevelési program alapján, mely a "Szívvel - Lélekkel" címet viseli. Programunkban a nevelési céljaink kialakításakor figyelembe vettük a szülők és gyermekek igényeit, óvodánk adottságait.

Nevelésünk alapelve a szeretet és a tolerancia, az érzelmi biztonságot és védettséget nyújtó környezet megteremtése. Helyi nevelési programunk nagy hangsúlyt fektet az érzelmi nevelésre, a gyermeki szükségletek kielégítésére, a testi, értelmi nevelésre. A gyermekek számára közlekedési ismereteket is nyújtunk, igyekszünk megalapozni a biztonságos gyalogos közlekedés kialakulását. Öt éve - a kerületben egyedülállóan - óvodánkban közlekedési napot, és közlekedési rajzversenyt rendezünk, melyre a kerületi óvodás gyermekek jöhetnek. 2006. szeptember 1-jétől integrált óvodaként - integrációs pedagógiai program alapján - dolgozunk, melynek lényege: az ép és a mozgásukban enyhén korlátozott gyermekek együtt nevelése.

Tárgyi feltételeink: Az épület földszintes, részben felújított, korszerűsített. Karbantartása és felújítása folyamatosan történik. vodánk udvara tágas, szépen parkosított, megtalálható benne két pancsoló-medence, egy 1980-ban kialakított KRESZ-park. Az udvari játékokat fokozatosan cseréltük ki E.u.- s szabványoknak megfelelő, biztonságos képességfejlesztő játékokra. Terveink között szerepel további játék- és sport-eszközök beszerzése, a gyermekek optimális fejlesztésének szem előtt tartásával és az óvodai programban megtervezett eszközjegyzék figyelemmel kísérésével. Tornaszobánk mozgásfejlesztő tornaszerekkel jól felszerelt. Az integrációs programban résztvevő két csoportnak akadály-mentesített, megfelelően átalakított fürdőszobája van.

Személyi feltételeink: vodapedagógusaink szakmai képzettségük korszerű, önképzésük és továbbképzésük folyamatos. Az óvónők munkáját, a gyermekek napi életét szakképzett (dajka-szakmunkás tanfolyamot végzett), tapasztalt dajkák segítik.

Fontos számunkra, hogy a család és az óvoda között kölcsönös bizalom alakuljon ki. A gyermek az első perctől kezdve érzi, ha a szülőnek szimpatikusak azok az emberek, akikre rábízzák a gyermeket. Hogy módunk legyen megismerni a gyermekek eddig kialakult szokásait, egyéniségét, temperamentumát, stb., a szülők segítségét kérjük, Ezekre jó alkalom az anyás beszoktatás időszaka, a gyermek igénye és egyénisége alapján.

A legfontosabb tevékenység, mely kitölti napjukat, a játék. Az ismeretek megszerzésénél a sokféle tevékenységi formát, cselekedtetést részesítjük előnyben, a megtapasztalás élménye segíti a gyermekeket környezetük teljesebb megismerésében. Igyekszünk a napirendet úgy alakítani, hogy a lehető legrugalmasabb legyen, s hogy alkalmazkodjék a gyermekek életkori sajátosságaihoz. (Gondoljunk csak arra, hogy egy kiscsoportosnak sokkal nagyobb az alvásigénye, mint egy nagycsoportosnak).

Térítésmentes szolgáltatásaink: Szakemberek közreműködésével fejlesztőpedagógiai, logopédiai, pszichológusi, konduktori és gyógytorna szolgáltatást nyújtunk helyben, az arra rászorulók részére. Szülői igény alapján a hitoktatást is megszervezzük.

Térítéses szolgáltatásunk: Szülői igény alapján segítünk kirándulásokat és kulturális programokat szervezni a gyermekek részére.

Feltételeink javításához, a program még színvonalasabb megvalósításához hoztuk létre a „Szívvel-lélekkel” alapítványunkat, melyet a szülők is támogathatnak, adójuk 1%-ával. Minden érdeklődő családot szeretettel várunk!

Az óvoda dolgozói nevében
Dóczy Ildikó óvodavezető

Általános Vezető-helyettes: Bodzásné Varga Ibolya

Additional Info

  • Vezető: Laminé Antal Éva
  • Cím: 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 14.
  • Telefon: +36-1/295-3301
  • Fax: +36-1/295-3301
  • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
From:

Hír naptár

« February 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Csatlakozz közösségünkhöz