Pestszentlőrinci Pitypang Óvoda

Written by  2015.09.09.

pdfAlapító okirat

Környezetünkről…
Budapesten a 18. kerületben a Havanna lakótelep toronyházai között kedves, békés szigetként működik hat csoportos óvodánk. Tágas udvarunkon sok növény, hatalmas lombos fák, virágok, és többségében saját terveink alapján készült, fából épített eszközök, medencék, homokozók várják a gyermekeket.
A gondozott külső képet az óvónők által tudatosan tervezett, igényesen berendezett belső terek egészítik ki.

Óvodánk belülről…
Csoportszobáinkban a gyermekek által használt eszközök, játékok, berendezési tárgyak esztétikusak, nagyobb részben természetes alapanyagúak. A kialakított játékterek gazdagon felszereltek, önfeledt játékra, felfedezésre, sokoldalú tapasztalatszerzésre kínálnak lehetőséget, melyek a megismerési folyamatok fejlődését szolgálják.
A gyermekek napi életét a csoportszobában kialakított tevékenységi központokban szervezzük, melyek alkalmat és teret adnak kisebb csoportok közös játékára, elmélyült foglalatosságra. (családi és szerepjáték-, építő-, manipulációs,- természettudományi- irodalmi-zenei-, művészeti és homok-víz központok)
Funkciójának megfelelő fejlesztő eszközökkel, sportszerekkel felszerelt tornaszoba áll a csoportok rendelkezésére.
Családi szobánk sok öröm forrása. Élénkebbé, színesebbé teszi a gyermekek a szülők és az óvoda közötti kapcsolat mindennapjait. Az itt kialakított kölcsönözési rendszer lehetőséget ad társasjátékok, mesekönyvek kiválasztására, hazavitelére, az otthoni közös játékra, kellemesen együtt töltött délutánra, estére. E szolgáltatás koordinálásával és egyéb közös programok szervezésével óvodánk szociálpedagógusa foglalkozik.

Nevelőmunkánk értékeiről…
Személyiségközpontú nevelési programunk, mely a Lépésről-lépésre program minden jellemzőjét magán viseli, meghatározza legfontosabb feladatainkat, melyek az egészséges életmód kialakítása, az érzelmi nevelés és szocializáció biztosítása, az anyanyelvi és művészeti nevelés, valamint a külvilág tevékeny megismerése. Munkánk során fontosnak tartjuk a családi nevelés tiszteletben tartását, különböző szinteken történő támogatását.
Programunkban, melynek lelke a játék, alapvető feladatunknak tekintjük a személyiségdimenziók harmonikus fejlesztését, erősségek, hátrányok feltárásával az értékek megerősítését, megalapozását.
Nevelőmunkánk során tiszteletben tarjuk, hogy minden gyermek más és más képességekkel, adottságokkal rendelkezik, így fejlesztésük önmagukhoz képest a leghatékonyabb. Pedagógiai munkánkat az együttérzés, az odafigyelés, a következetesség, és a kedvesség, játékosság jellemzi.
Szakmai munkánkat és a gyermekek egyéni fejlődését rendszeresen érkező gyógytestnevelő és logopédus segíti.

Önmagunkról…
A gyermekek napi életének szervezése mellett az egységes nevelés és a jó kapcsolat érdekében rendszeresen szervezzük hagyományos családi rendezvényeinket, az óvoda udvarán, épületében, vagy azon kívül. Az őszi kerti partin sportjátékokkal és üstben készülő gulyással várjuk az óvoda apraját és nagyját, decemberben kézműves programokkal segítjük az ünnepi készülődést, ráhangolódást. Tavasszal három autóbusz viszi a kiránduló családokat a szabadba, az élő természetbe. Jótékony célú, az óvoda fejlesztésért és a szülők és dolgozók közötti kapcsolat elmélyítésért szervezett bálunkban közel 300 vendég tölti kellemesen, zenével, tánccal az estét, miközben segíti az intézmény fejlődését.

Az óvoda nevelőtestülete

Általános Vezető-helyettes: Darmosné Hunyadi Ágnes


 

 

Családi Játszóház

Általános Vezető-helyettes: Gasparetzné Erdei Jolán
Cím: 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 9-11.
Telefon: +36-20/9291759
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Weblap: http://www.csaladijatszohaz.hu

A Pitypang Óvoda tagintézményeként működő Családi Játszóház a kerületben élő kisgyermekes családok részére biztosít közös időtöltésre lehetőséget különleges, egyedi környezetben és módon. A Játszóház az óvoda nevelési programjával sajátos módon igyekszik kielégíteni a gyermekek és a felnőttek igényeit. Különleges játékterek várják az ideérkezőket, melyben felnőttek és gyerekek családias közegben együtt játszhatnak. A játékterekről, játéklehetőségekről további információkat honlapunkról kaphatnak – www.csaladijatszohaz.hu.

A Játszóház igénybevételének feltétele az ingyenes regisztráció, illetve ezzel egyidejűleg a Házirend megismerése, elfogadás, továbbiakban pedig annak betartása.

 

Last modified on Monday, 06 January 2020 15:53
From:

Hír naptár

« November 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Csatlakozz közösségünkhöz