Pestszentlőrinc - Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma

Written by  2015.09.10.

Alapító okirat

felnottekgimA Felnőttek Gimnáziuma már közel négy évtizede nyújt továbbtanulási esélyt a 16 éven felüli, felnőtt korú lakosságnak. Ezen időszak alatt több mint 2500 tanulónk tett sikeres gimnáziumi érettségi vizsgát, sokan közülük főiskolán, egyetemen tanulnak tovább. A gimnáziumi érettségi megszerzésén túl felkészítjük tanulóinkat egy idegen nyelv /angol/ elsajátítására, valamint az alapfokú informatikai ismeretekre. Az élethosszig tartó tanulás iránti igény felkeltésével a tanulók életvezetési tudatos tevékenységét is javítani, fejleszteni kívánjuk.
            A tanítást esti és levelező tagozaton folytatjuk, a képzési idő 4 év. Az esti tagozaton 4 tanítási napon /hétfő, kedd, szerda, csütörtök/, illetve 3 tanítási napon /hétfő vagy szerda, kedd, csütörtök/ tartjuk a foglalkozásokat. A levelező tagozat alternatívájaként, annak kiváltására indítjuk 2004 szeptemberétől a távoktatási tagozatunkat.
A középiskolai távoktatási tagozat eddig négy városban /Tatabánya, Pécs, Szolnok, Nyíregyháza/ működött, a mi iskolánk Budapesten az elsőként szervezi meg az ilyen típusú gimnáziumi oktatást. A dél-pesti régióban multiplikátor szerepet tölthetünk be a felnőttoktatásban. A távoktatásban nagyon fontos cél, hogy a személyes kapcsolattartáson kívül /kéthetenként szombati napokon 8 óra konzultáció, mentori/pártfogói segítségadásra/ legyen lehetősége a tanulónak az E-tanulás technikai hátterének otthoni megteremtésével a tanítás-tanulás folyamatába bekapcsolódni.

A Távoktató Tagozat a Havanna – lakótelepen, a Csontváry Általános Iskola épületében működik. Ezen a tagozaton az osztályok tanév eleji létszámát 45-50 főben határozzuk meg és tanévenként 2 osztály indítását tervezzük.
            Gimnáziumunk tanulói létszáma évek óta 450-500 fő. A hallgatók életkora 25-26 év/ 18-56 éves között, zömmel fiatalokból tevődik össze/.
            Az érettségi megszerzése után akreditált OKJ-s tanfolyamokat szervezünk, ill. ezekre irányítjuk azokat a tanulókat, akik nem tanulnak tovább főiskolán vagy egyetemen. Ez utóbbiak aránya folyamatosan emelkedik. 
            Az új tanulók beiratkozásának időpontja májustól kezdődik, a tankönyvek biztonságos beszerzése érdekében, és június közepéig tart. Akik ezután jelentkeznek, a tankönyveket maguknak kell beszerezniük.


Várjuk érdeklődésüket a megadott telefonszámokon!

E-mail kontaktok: 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. hivatalos megkeresés esetén

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. informális, informatikai kapcsolat esetén. 

Last modified on Friday, 12 October 2018 12:07
From:

Hír naptár

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csatlakozz közösségünkhöz