Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola

Written by  2015.09.10.

pdfAlapító okirat

A Pestszentimrei Ady Endre Általános Iskola Pestszentimre egyik legrégibb iskolája. Családias hangulatú, kiegyensúlyozott légkörű. Az iskola 2015-ben ünnepli alapítása 85. évfordulóját.

Az iskola 2014 tavaszán elnyerte Minősített referencia intézmény megtisztelő címet két referenciaterületen is:

Befogadó pedagógiai gyakorlat / integrációs pedagógiai program alkalmazásában mintaadó intézmény

Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó feladatellátási hely

valamint felsőoktatási gyakorlóhely és mentoráló intézmény.


Iskolánkban minden tanulónak esélyt kívánunk adni szociális hátrányainak, részképesség zavarainak, tanulási nehézségeinek leküzdésére. Ugyanakkor a kiemelkedő képességű tanulóknak is segítséget nyújtunk tehetségük kibontakoztatására.


„Az iskola sajátos arculatára” jellemző a sajátos nevelési igényű (beszédfogyatékos) tanulók oktatása, valamint az idegen nyelv emelt óraszámú oktatása. A nyelvoktatás, az informatika és a technika tantárgyak tanítása csoportbontással történik.


Alsó tagozaton ún. logopédiai osztályok is működnek. Ide a Beszédvizsgáló Országos Szakértői Bizottság javaslata alapján nyerhetnek felvételt a tanulók. Fejlesztésük egyénileg vagy kis csoportban történik. A pedagógusok munkáját logopédusok, fejlesztő pedagógusok, gyógytestnevelők segítik. Ezekben az osztályokban is, mint a többi alsó tagozatos osztályban az olvasás tanítása hangoztató-elemző módszerrel történik.  


1-4. osztályokban iskolaotthonos formában történik a nevelés – oktatás. A tanítási órák és a szabadidős tevékenységek egységes szerkezeti keretben valósulnak meg.
5. és 6. évfolyamon napközi otthon, 7. és 8. osztályosoknak tanulószoba működik.

Kiemelt feladatunk a tehetséggondozás. A tanulók változatos szakköri munkában vehetnek részt: informatika, történelem, matematika, fizika, kémia, biológia, citera, képzőművész, tánc, német, angol, kerámia, tűzzománc, énekkar stb.

Tornatermünkben lehetőség van a különböző érdeklődési körnek megfelelő sportolásra: kosárlabda, röplabda, foci, karate, birkózás, íjászat várja az érdeklődőket.

Tehetséges tanulóink sikeresen szerepelnek a kerületi, budapesti és az országos versenyeken.

Sikeres a pályázati tevékenységünk. Nyertes pályázataink közül: Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben (TÁMOP) „Az értől az óceánig” Referenciaprogram az esélyteremtő tudásmegosztásért (TÁMOP Referencia intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése), Comenius " Iskolai együttműködések " (nemzetközi), Zöld óvoda, zöld iskola, Útravaló (mentorálás, továbbtanulás),  

Hagyományos rendezvényeink közül: sport-és egészségnap, Föld napja, erdei iskolák itthon és német nyelvterületen, képzőművészeti tábor, Ady nap, Karácsonyi koncert.

Last modified on Thursday, 15 August 2019 10:45
From:

Hír naptár

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Csatlakozz közösségünkhöz