Az önkormányzat vezetői

Written by  2015.08.21.

Szaniszló Sándor

Polgármester

Több mint 30 éve élek a 18. kerületben. Az itt élők a mindennapjaim részei. Amikor találkozunk a piacon, sportolás közben, az iskolában, vagy a játszótéren, érzem, hogy egy közösség része vagyok. A kerület az otthonom. Otthon, amely biztonságot, harmóniát, együttélést, fejlődést is kell, hogy jelentsen. Olyan helyet, amit együtt tervezünk, együtt építünk.
A XVIII. kerület Budapest negyedik legnagyobb kerülete. Minden századik magyar itt él. Megtiszteltetés egy ekkora várost irányítani, de óriási felelősség is. A kompromisszumos megoldások híveként nem uralkodni szegődtem, hanem vezetni a kerületet, az itt élő százezer emberrel közösen, az itt élő százezer ember érdekeit és csakis az ő érdekeiket szem előtt tartva.
A kerület mindannyiunk közös otthona és szilárdan hiszek abban, hogy a XVIII. kerületiek közössége olyan erő, amely képes igazán élhető és otthonos hellyé alakítani városrészünket. Ebben én mindenkor partner leszek, mert szeretem a kerületem.

Szaniszló Sándor, 50 éves közgazdász, egy ikerpár (Melina és Máté) édesapja. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen pénzügyi szakirányú gazdasági mérnök, a Külkereskedelmi Főiskolán EU-szakirányú közgazdász, a Budapesti Műszaki Egyetemen humánmenedzser szakon szerzett diplomát. 1998-tól egy évig az önkormányzat pénzügyi elemzője.
1999 és 2002 között a Magyar Posta Rt. pénzügyi kontrollere majd kontrolling vezetője.
2002 és 2010 között a Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere. Feladata a civil szervezetekkel való kapcsolattartás, a kerületi ifjúsági és sportéletének koordinálása, a kerületi sporttal és rendezvényszervezéssel foglalkozó gazdasági társaságokkal való kapcsolattartás volt.
Mindemellett fővárosi képviselőként is dolgozott, a 2010-es választások utáni években a közgyűlés egyik legaktívabb tagja volt.

Kapcsolat:

Üllői út 400. I. emelet 101.

Telefon: 296-1320, 296-1330

fax: 296-1321

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fogadóóra: előzetes egyeztetés alapján


Ferencz István

általános polgármester-helyettes

Ferencz István vagyok, a kerület polgármesterének általános helyettese. Egy vidéki kisközségben cseperedtem fel, ahol szinte az anyatejjel együtt szívtam magamba a falusi ember szívósságát, a természet diktálta összefogását, közösségi létezését. Több évtizede élek már itt, Pestszentimrén a családommal, és azt látom, hogy a lakosok itt is szomjazzák az emberléptékű közösség természetes kohézióját: a piaci beszélgetéseket, a kávéházi összeröffenéseket, a könyvtári eszmecseréket, a bibliaköri társalgásokat. Jómagam is kedvelem ezen találkákat, hiszen itt szerezhetek első kézből tudomást arról, ami a kerület lakóit foglalkoztatja, terheli. Egykori tanáremberként különösen a szívemen viselem a közszférában dolgozók jólétét, elégedettségét. Ahogyan a korábbi ciklusom során, úgy most is azon leszek, hogy az ő érdekeiket szem előtt tartva minél hatékonyabban segítsem munkájukat, boldogulásukat.

Korábban dolgoztam közművelődési intézményvezetőként is – ez volt az első hely, ahol vezetőként, kulturális mentorként bizonyíthattam rátermettségemet. 2002 óta önkormányzati képviselőként, 2006-2010 között alpolgármesterként szolgáltam a kerület lakóit.

Az itt élők ismernek; tudják, hogy ha segítségért fordulnak hozzám, akkor nálam gondos kezekben lesz az ügyük. A körzet lakóinak képviselete számomra nemcsak azt jelenti, hogy a helyi önkormányzat dolgozója vagyok, hanem egy vagyok közülük: én is belemegyek ugyanabba a kátyúba, én is abba a boltba járok, és én is gyönyörködöm a friss virágágyásokban. Hiszek abban, hogy kerületünk, közösségünk jövőjéért együtt kell cselekednünk: egymást tisztelve, megbecsülve, támogatva érhetjük csak el, hogy mindannyian örömmel éljünk itt.

A tisztességes képviseletért, az igazságért, a demokráciáért.

feladatkörök:

 • városüzemeltetés,
 • városgazdálkodás,
 • vagyongazdálkodás,
 • tulajdonosi jogok,
 • közbiztonság,
 • szabadidő és sport,
 • Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat,
 • peres ügyek


Fogadóóra:
előzetes bejelentkezés alapján 
06-1-296-1313.


 

(változás alatt)

alpolgármester

feladatkörök:

 • szociális és lakásügyek,
 • egészségügy,
 • környezetvédelem

Fogadóóra:
előzetes egyeztetés alapján,
2015-től minden hónap
2. keddjén 14:00-16:00 óráig.
06-1-296-1315.


 

(változás alatt)

alpolgármester

feladatkörök:

 • felnőtt- és oktatási intézményen kívüli oktatás,
 • kultúra,
 • közművelődés,
 • óvodai nevelés

Fogadóóra:
előzetes egyeztetés alapján, minden hónap 2.hétfőjén 13:30-17:00 óráig.
06-1-296-1318.


 

(változás alatt)

társadalmi megbízatású alpolgármester feladatkörök:

 • civil kapcsolatok,
 • egyházi ügyek,
 • a házgyári technológiával épült lakások környezetében felmerülő problémák kezelése,
 • testvérvárosi kapcsolatok,
 • nemzetiségi ügyek

Fogadóóra:
előzetes bejelentkezés alapján
06-1-296-1350.

Hír naptár

« June 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Csatlakozz közösségünkhöz