BudapestAirport fejlec

Hatósági döntés értelmében a Budapest Airport a közvetlen járattal kínai és észak-olasz városokból érkezők mellett megkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérséklet mérését is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti 3 alkalommal, amelyek hétfőn, szerdán és szombaton érkeznek Budapestre. Az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

 


Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

 

 

A jegyzők helyett a kormányhivatalok látják el 2020. március 1-től az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokat (az építésügyi és az építésfelügyeleti hatóságok kijelöléséről és működési feltételeiről szóló 343/2006. (XII.23.) Korm.rendelet 1. §, ill. 3. § értelmében).

A változás miatt az építési vagy használatbavételi engedélyezési eljárásokat nem a polgármesteri hivatalok, hanem a kormányhivatalok folytatják le.

2020. március 2. napjától a feladat ellátás helye a XVIII., XIX., XX., XXI. és XXIII. kerületek tekintetében:

Dél-pesti Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztály:
1102 Budapest, X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor u. 53-55.

Ügyfélfogadási idő:
hétfő: 13:00-16:00
szerda: 8:00-16:00
péntek: 8:00-12:00

 

 

 


matrix szamitogep adomanyHátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek igényelhetnek 2020-ban is tanulást segítő számítógépet vagy okos eszközt.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kaphatnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. A www.matrixalapitvany.hu weboldalon ismerhető meg az informatikai adományozó program minden részlete.

 

 

 

 


Megnyitó: április 15. szerda 18 óra a PIK-ben

A kiállítást megnyitja:
Hucskóné Kovács Mária, a KASTÁR Egyesület elnöke

A vendégeket köszönti:
Lipcseyné Horváth Ágnes, a PIKHÁZ igazgatója

Közreműködik: Morschhauser Miklós festőművész

„A Társaság célja: a művészeti értékek, szépségek bemutatása a kerületben, de azon kívül is.

Szívesen elmegyünk kiállítani bárhová, természetesen elsősorban oda, ahová hívnak bennünket. Így jutottunk el más budapesti kerületbe, így volt tárlatunk a VI., VIII., IX., XI., XVIII. és a XXI. kerületben is. Meghívásra az ország több városában is rendeztünk tárlatot, pl. Kisvárda, Szeged, Zebegény.

A kiállítás címe árulkodó, úgy gondoljuk, hogy zuglói civil szervezet révén így tudunk méltóan bemutatkozni. A festő, fotó, iparművész szekció művészei a beadandó alkotásaikkal mutatják be kerületünk szépségét, egyben kifejezve a kerület iránti szeretetüket. Reményeink szerint ez a kiállításunk is öregbíti anyakerületünk jó hírét!

A kiállítás megtekinthető május 8-aig a Pestszentimrei Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

 

 


Leder L. uj kep 2. 960x640

 

Időpontja: Április 24. péntek 18 óra
Helyszíne: Pestszentimrei Közösségi Ház

Válásmegelőzés apa szemmel, avagy ne rontsd el, amit nem muszáj

Az apák felelősségéről, hogy családjaink ne hulljanak szét.

„Mintha Csipkerózsika-álomból ébredtem volna fel, amikor a feleségem bejelentette, hogy válni akar - meséli egy családja egyben tartásáért küzdő édesapa. Azt gondoltam - folytatja -, hogy a válás az, ami velünk biztosan nem történhet meg. Hiszen szeretjük egymást, most születtek a gyermekeink, akik életünk értelmét hordozzák....”

Beszélgetős előadásunkon apai szempontból elemezzük azt, hogy hogyan óvhatjuk meg párkapcsolatunkat és családunkat a rettegett széteséstől. Sorra vesszük, hogy mik azok a hibák, melyeket többnyire férfiak követnek el, és megvitatjuk, hogyan lehetséges, hogy nagyon sok édesapa egyszerűen túl későn ismeri fel: családja a válás szélére sodródott?

Belépő: 1000 Ft/ fő/ alkalom, mely kapható a helyszínen.

 

 Leder L. uj kep 2. 960x640

 

Időpontja: Március 20. péntek 18 óra
Helyszíne: Pestszentimrei Közösségi Ház

Rózsaszín viharfelhők. A gyermekvállalásról őszintén

Egy rendes anya belehal a családba, egy rendes apa a családfenntartásba?

Miért nem vállalunk elég gyermeket? És kik azok a zöld özvegyek? Mit jelent a Kisgyermekes Apa Szindróma és hogyan előzhető meg? Hihetünk-e azoknak a kutatá­soknak, melyek szerint az apák előbb és több gyerme­ket szeretnének, mint az anyák? Igaz lehet, hogy egy apa pontosan ugyanolyan fontos egy újszülött számára, mint az anya? Tényleg lehetséges, hogy az apák bekötött szemmel is felismerik újszülött gyermeküket?

Mit tehet egy apa azért, hogy megszülessenek a vágyott gyermekek?

Beszélgetős előadás gyermektervezésről és kisgyer­mekes szülőségről tabuk és rózsaszín felhők nélkül.

Belépő: 1000 Ft/ fő/ alkalom, mely kapható a helyszínen.

 

 


GRYLLUS DANIEL

Időpont: 2020. április 3. péntek 18 óra
Helyszín: Pestszentimrei Közösségi Ház

Gryllus Dániel idén áprilisban lesz 70 éves. A nagy születésnapi koncert előtt szóló estet ad Pestszentimrén „A költészet napja” alkalmából. Gryllus Dániel, aki a Kossuth-díjas Kaláka együttes vezetője több, mint ötven éve, a zenekarban legtöbbet fúvós hangszereken játszik, szólólemezein, a Teljesség felében, a Pál apostol-ban citerával kíséri énekét. Az est folyamán természetesen énekelt versek szerepelnek, lesznek közöttük klasszikusok, mai költők egyaránt. Elhangzik néhány, Biblia alapján írott dal, és nem hiányozhat a sorból József Attila-vers sem, hisz „A költészet napját” az ő születésnapján ünnepeljük.

A belépés díjtalan, de a helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációt kérünk a 291-9202 telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

 

 


Berecz Andras

 

Időpontja: április 17. péntek 18 óra
Helyszíne: Pesztentimrei Közösségi Ház

A „Félbevágott pipafüst” az ámuló szájból és a lélek legmélyéről mennyezetre fújt füst, melyen át férfi és nő régtől fogva egymást vizsgálgatja – a Paradicsomtól errefelé.
Az énekes mesemondó ezen az estén füstokozó és -oszlató is egyben.

Belépő: 2000 Ft/fő, megvásárolható elővételben a helyszínen

 

 


Időponja: 2020. március 28., 17 óra 
Helyszíne: Pesztesntimrei Közösségi Ház

Babos Eszter könyvéhez kapcsolódóan Hettinger Ágnes, a könyv illusztrátora, Aranyecset-díjas festőművész festménykiállításának megnyitója, majd ezt követően kötetlen beszélgetés az alkotókkal

Moderátor: Nemec Mariann író-festő

Köszöntőt mond:

Lipcseyné Horváth Ágnes, a PIKHÁZ vezetője

A kiállítás megtekinthető április 9-ig bezárólag az intézmény nyitvatartási idejében

18 óra: Könyvárusítás és dedikálás

 

Hír naptár

« Október 2015 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Csatlakozz közösségünkhöz