Meghívó pályázati tájékoztatóra: Pestszentimre városközpont megújítása

Írta:  2012.05.31.
Pályázati felhívás 
Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt., mint Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet a Pestszentimre városközpont megújítása városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek támogatására. 

A pályázattal kapcsolatban részletes tájékoztatót tartunk, melyre minden pályázni vágyó szervezetet szeretettel várunk.

A tájékoztató időpontja: 2012. május 31., 17:30.
Helyszíne: Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK, 1188 Budapest, Vasút utca 48.)
Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze vissza nekünk egy válasz e-mail formájában!
 
A pályázati felhívás teljes szövege az alábbi linken érhető el:>>
A kapcsolódó pályázati dokumentáció pedig itt:>>
 
A pályázati felhívás rövidített szövege:
1.    A pályázat célja
Általános célok:
Jelen Programalap működtetésének egyik legfontosabb célja, hogy a szellemi és épített örökség fenntartható megújítása és megőrzése érdekében a kulturális értékek is megjelenhessenek. A helyi közösségek, elsősorban civil szervezetek támogatása révén ne csak az épített környezet, hanem a városrész társadalmi megújulása, a helyi identitás erősödése is elindulhasson. Ezért a Programalap elsődleges célcsoportja Pestszentimre lakossága.
Különösen fontos a 2010-ben Pestszentimrén elvégzett igényfelmérés eredményeképpen megfogalmazott célok megvalósítása, amelyet a szakértők a Pestszentimre Jövőképe  c. dokumentumban fogalmaztak meg. Az ebben megjelölt célok az alábbiak:
 • a társadalmi tőke erősítése;
 • egységes harmonikus városkép;
 • erős pestszentimrei identitás és társadalmi kohézió;
 • közlekedési problémáktól mentes városrész.
 
Konkrét célok az A komponens, azaz az Adattár-értéktár alprojekt  esetében:
Az "adattár- értéktár" program célja Pestszentimre természeti és épített környezeti értékeinek felmérése, kataszter és/vagy gyűjtemény készítése.
A program eredményeként létrejövő kataszternek digitális formában, CD-n, DVD-n, internetes felületen bemutatható és közzétehető formában kell előállnia.
A program eredményeként létrejövő gyűjteménynek kiállításra alkalmas formában kell előállnia.
 Konkrét célok a B komponens, azaz a Közösségi programok alprojekt esetében:
A Közösségi programok alprojekt célja olyan programok szervezése és lebonyolítása, mely hatékonyan hozzájárul Pestszentimre kulturális értékeinek megjelenítéséhez, fejlesztéséhez, a helyi közösségek, a helyi identitás megerősítéséhez, a környezeti és épített értékek megóvásához, a társadalmi kohézió megerősítéséhez, a környezettudatos szemléletmód elterjesztéséhez.

2.    A pályázók köre
A Címzetti kör a helyi, Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre területén bejegyzett székhellyel / telephellyel / rendelkező non-profit szervezetek, akik a lakossággal kapcsolatban vannak, vagy a településen korábbiakban már konkrét akciókat végrehajtottak.
A címzett non-profit szervezetek köre, akik részt vehetnek a programban:
 • Nonprofit szervezetek (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület) amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
 • Nonprofit gazdasági társaságok amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben;
 • Társasházak, lakásszövetkezetek;
 • Szociális szövetkezetek amelyek konzorciumi partnerként nem vesznek részt a városrehabilitációs projektben.
 
3.    Támogatható tevékenységek 
Az A komponens, azaz az Adattár-értéktár alprojekt esetében elsősorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek:
 • Pestszentimre természeti és épített környezeti értékeinek felmérése, kataszter készítése. (Pl. CD, DVD, kiadvány, könyv, honlap készítése.)
 • Pestszentimre természeti és épített környezeti értékeinek felmérése, gyűjtemény készítése. (Pl. kiállítás megrendezése.)
A B komponens, azaz a Közösségi programok alprojekt esetében elsősorban az alábbi témákhoz kapcsolódhatnak mini projektek:
 • Pestszentimre megújításába az érintett lakosság bevonását célzó akciók.
 • közösségfejlesztést és a szabadidő hasznos eltöltését segítő szolgáltatások, tanfolyamok, képzési programok kialakítása (hagyományőrző közösségi kezdeményezések, játszó- és foglalkoztató házak, kulturális- és sport rendezvények, kiállítások, civil programok megvalósítása stb.)
 • helyi identitást segítő programok
 • helyi környezettudatosság elterjesztését segítő tájékoztatási, szemléletformáló akciók
 • integrált településfejlesztési tevékenységekhez (pl. parkosításhoz, játszóterek kiépítéséhez, parlagfű irtásához stb.) kapcsolódó helyi társadalmi akciók megszervezésének támogatása.
 • bűnmegelőzés és közbiztonság erősítésével kapcsolatos képzési, szemléletformáló programok. 
A mini-projekt megvalósításának kezdő időpontja legkorábban: 2012. augusztus 1., záró időpontja legkésőbb: 2013. szeptember 23. A projekt megvalósításának időpontja nem lehet korábbi, mint a pályázat benyújtását követő 45. naptári nap. 

A rendelkezésre álló keret: 18.450.000 Ft.

Támogatás formája:
vissza nem térítendő támogatás.

Támogatási intenzitás
: 100%

Támogatás összege:
minimum 200.000 Ft, maximum 3.000.000 Ft.

A pályázat benyújtásának határideje
: 2012. június hó 15. napjától 2013. július hó 31. napjáig. 

4.
    Adminisztratív információk 
A pályázati felhívás teljes szövege, valamint a pályázati kiíráshoz tartozó egyéb dokumentumok letölthetők a www.pestszentimre.hu weboldalról.
A pályázat benyújtásával kapcsolatos egyéb tudnivalók szintén ezen az oldalon érhetők el.
A benyújtási határidő előtt a pályázók kérdéseiket a (06-30) 572-4189-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tehetik fel.
 
 
 
 

Eseménynaptár

« Június 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30