Pályázati felhívás Velencei Biennáléra szervezendő tanulmányúton való részvétel ösztöndíjára (2019., 2017., 2015.)

Írta:  2015.09.21.

2019.

A Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Közművelődési és Sport Közalapítványa pályázatot hirdet a kerületben működő vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek számára a VELENCEI BIENNÁLÉ-ra  szervezendő tanulmányúton való részvétel ösztöndíjára. (A pályázatok beadásának határideje: 2019. április 29.)

pdfLetöltés - Pályázati felhívás
docLetöltés - Jelentkezési lap


2017.

A Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Közművelődési és Sport Közalapítványa pályázatot hirdet a kerületben működő vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek számára a VELENCEI BIENNÁLÉ-ra  szervezendő tanulmányúton való részvétel ösztöndíjára. (A pályázatok beadásának határideje: 2017. április 20.)


pdfLetöltés - Pályázati felhívás
docLetöltés - Jelentkezési lap

pdfLetöltés - Határozat


2015.


ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 A Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata Közművelődési és Sport Közalapítványa pályázatot hirdet a kerületben működő vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek számára

a Velencei Biennáléra
szervezendő tanulmányúton való részvétel ösztöndíjára.

A pályázat célja, hogy megismertesse a résztvevőket a kortárs művészet legújabb tendenciáival. Beépítse a megszerzett tapasztalatokat a közoktatásba, tájékoztatást nyújtson a kerület érdeklődő közösségeinek bemutató előadások szervezésével, felfrissítse az alkotók szemléletét, pozitív hatást gyakoroljon Pestszentlőrinc- Pestszentimre művészeti életére.

A támogatás forrása:
a Közművelődési és Sport Közalapítvány által elkülönített 1,3 millió forint.

A résztvevők köre:
-        A pályázaton részt vehetnek mindazok a kerületben dolgozó művészeti neveléssel foglalkozó pedagógusok, akik vállalják, hogy megszerzett tapasztalataikat beépítik tanórai tevékenységükbe, és ezt dokumentálják.
-        Olyan, a kerületben a közművelődés területén dolgozó munkatársak, akik előadásokat, bemutatókat szerveznek a szélesebb közönségnek a biennáléról, és elképzeléseiket, annak megvalósítását dokumentálják.
-        Azon, a kerületi művészeti életében szerepet játszó alkotók, akik vállalják, hogy közös kiállításon mutatják be a tanulmányút során megszerzett tapasztalataikat.

A pályázat leírása:
Azok a kerületben dolgozó vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek pályázhatnak, akik szakmai tevékenységükbe eredményesen építhetik be a kortárs művészet legjelentősebb seregszemléjén szerzett ismereteiket.

A támogatás magában foglalja az utazás, szállás és belépődíjak árát, melyet a nyertes pályázó az utazásszervező számára számla ellenében befizet.

A pályázaton elnyert ösztöndíj a pályázó által egyéb célokra nem fordítható.

A nyertes pályázóval a Közalapítvány szerződést köt.

A támogatás 27 főre szól.

A nyertes pályázók a jelentkezési lapon megjelölt elérhetőségen 2015. június 22-ig értesítést kapnak.

A kitöltött pályázati jelentkezési laphoz mellékelni kell egy rövid, maximum 30 soros (12-es betűméret) motivációs leírást, mely röviden bemutatja a pályázó szakmai tevékenységét, a tanulmányúton megszerzett tapasztalatok hasznosításának lehetőségeit. (Közművelődési szakembereknél: kiállítás szervezés koncepciós vázlata, pedagógusoknál: hogyan építhető be a tanév rendjébe a megszerzett tapasztalatok átadása, művészeknél: várhatóan milyen hatást gyakorol az alkotói tevékenységére a tanulmányút stb.)

A tanulmányutat 2015. szeptember 3-6. között szervezik a rendezők. (Csütörtöki közös indulás, vasárnap esti érkezés, három éjszaka szálláson. Az utazás busszal történik.)

A pályázat kiírója a győztes pályázókat értesíti, az önkormányzat honlapján nyilvánossá teszi.  

A pályázatok beadásának határideje: 2015. június 1.

Beszámoló:
A győztes pályázók vállalják, hogy tapasztalataikra építve rövid, maximum 40 soros (12-es betűméret) beszámolót készítenek, melyben bemutatják a tanulmányúton megszerzett ismeretek hasznosítását, illetve az alkotók vállalják, hogy részt vesznek a Kondor Béla Közösségi Ház által szervezendő „Reflexiók” című kiállításon, és írásos beszámolót készítenek a biennálé művészetükre gyakorolt hatásáról. (Maximum 40 sor 12-es betűméret).

Az írásos beszámolók leadási határideje: 2015. december 18.

A pályázatokat elektronikus formában a következő címre kérjük mellékletként (csatolt fájlként) elküldeni:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük, az e-mail tárgyához írják be: „biennale_tanulmanyut”

Budapest, XVIII. ker. Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata Közművelődési és Sport Közalapítványának kuratóriuma

docLetöltés - Pályázati űrlap