Az összefogás ultrahangja

Írta:  2011.03.24.
Az új életről szól az önkormányzat által szervezett januári jótékonysági koncert, amelynek eredményét, az új hasi ultrahangkészüléket február 22-én mutatták be a Zsebők Zoltán Szakrendelőben.

Ahogy Ughy Attla polgármester kiemelte az új élet kettős szimbólum, hiszen a jótékonysági koncert bevételéből vásárolt készülék egyrészt az állapotos kismamák születendő gyermekének vizsgálatát segíti, másrészt egy kárpát-medencei összefogás eredménye.
Ebben elévülhetetlen érdeme van egy lokálpatiróta kerületinek, Nánási Sándornak. Az EuroOne Számítástechnikai Zrt. elnöke több mint tíz éve pestszentimrei, és az ő meghívására lépett fel ingyenesen a felvidéki Ghymes zenekar, akiknek a műsorát színesítette az Erdélyből érkezett kalotaszegi néptáncegyüttes – mondta Ughy Attila polgármester. – A koncert jegybevétele 2 millió forint volt, további 300 ezer forintos felajánlás már megérkezett, míg 200 ezret még várunk. Így a kerületi költségvetés terhelése nélkül vásárolhattuk meg az új készüléket, amelyre nagy szükség volt, hiszen a régi tavaly novemberben tönkrement, s a kismamák vizsgálatát azóta más egészségügyi intézmény tudta csak elvégezni.
A február 22-én bemutatott készülék segítségével az orvosok a korábban meghibásodott eszköz helyett már az új ultrahangot használhatják, így ennek segítségével a megszokott rend szerint tudják vizsgálni az érintetteket.
Dr. Maitz László, a Zsebők Zoltán Szakrendelő ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új gépnek köszönhetően az intézményben immár 3 nagyobb és 2 kisebb ultrahangkészülék szolgálja a gyógyítást és a megelőzést.