Megújul a Vajk utcai háziorvosi rendelő

Írta:  2011.04.08.
Várhatóan májusban birtokba vehetik az Erzsébet-Bélatelep lakói a Vajk utcában a megújult háziorvosi rendelőt.

Beruházási bejárást tartott március 29-én Lévai István Zoltán alpolgármester, Hunyadi István városigazgató, Maitz László, az Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szathmáry Ádám, az Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója a Vajk utca 4. szám alatti háziorvosi rendelőben, ahol az önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelő (Vajk utca 4. sz.) épület felújítási, akadálymentesítési munkálatai zajlanak.
A helyi önkormányzat, illetve az Egészségügyi Szolgáltató Kft. a végleges műszaki terveket a létesítményben dolgozó személyzettel együttműködve alakította ki.
A háziorvosi rendelő az épület bővítése nélkül, a meglévő alaprajzi kontúron belül, a belső falak mozgatásával, használhatóbb terek, helyiségek létrehozásával új tetőszerkezet építésével valósul meg.
A felújítás után az épület műszaki színvonalának és az alkalmazott anyagok minőségének, tartósságának, megjelenésének a ma elvárható korszerűséget kell tükröznie, szem előtt tartva az egészségügyi és használati követelményeket – mondta Lévai István Zoltán.

A bejáráson megjelent műszaki szakemberek
véleménye szerint a vállalkozó a felújítási munkálatokat megfelelő ütemben teljesíti. A műszaki átadás-átvétel tervezett ideje április közepén várható, az intézmény várhatóan májusban fogadja ismét a betegeket.