UPDATE: Az internet is a MI szívügyünk!

Írta:  2011.04.12.
Innováció, pontosság, hitelesség, transzparencia, teljeskörű információszolgáltatás – a XVIII. kerület megújult, – reményeink szerint – minden igényt kielégítő website-ja elindult. A tervezés során a korszerű, szolgáltatáscentrikus, felhasználóbarát megjelenést, a kezelhető web2-es megoldások kavalkádját és a sokszínű kerület minél hívebb, minél progresszívebb megjelenését, megjelenítését tartottuk szem előtt. Azt gondoljuk, hogy ez sikerült, és a kerület szeretni fogja majd azt az oldalt, amely nap mint nap kínál lakóinak újabb és újabb információkat a mindennapokról, és ad segítséget, kapaszkodót a hivatali ügyintézésben, tájékozódásban.
Örömmel tájékoztatjuk a kerület polgárait, hogy mostantól a korábbinál lényegesen korszerűbb, innovatívabb, átláthatóbb, strukturáltabb rendszerben érhetőek el a kerületi információk már az interneten is. Ennek az a kézenfekvő oka, hogy elindult a XVIII. kerület megújult honlapja, a www.bp18.hu, a Budapest, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának hivatalos megjelenési és megjelenítési felülete.
Az oldal szakított az avíttas megjelenéssel és a rosszul rendszerezett információközléssel.
Mostantól a kornak megfelelő köntösben jelenünk meg, az információszolgáltatás palettáját szélesebbre tártuk, és ezen kívül technikailag is számtalan új lehetőséggel bővült a portál.
 

Címlap: hírek, videók, fotók
Az új oldal lelke a címlap dinamikusan változó "LIVE" központja, ahol ízlés szerint lehet kiválasztani, hogy éppen a legfontosabb cikkek, a legfrissebb videók, vagy éppen a legszebb fotógalériákat akarjuk első körben szemlézni.
A box jobb alsó sarkában azonban az egész kínálatot előhívhatjuk, és bejuthatunk a hírközpontba, ahol sávonként találjuk meg a Parkváros Televízió legizgalmasabb anyagait, a Városkép munkatársai által írt cikkeket, illetve a készített fotókat.
Azokat a híradásokat, amelyeknek egyaránt van cikk- és videováltozata, összekötöttük, így képben és szövegben is rendelkezésre állnak az információk külön-külön behívásnál is.
Természetesen havi bontásban azonnal elérhetőek az archívumok is. 
 
Ikonok: szerethető forma, segítő tartalommal
A legfontosabb, a közösséget leginkább érintő szolgáltatásokat ún. „ikonokba” rendeztük.
Az ikonok alatt mindent megtalál, amit az adott cím lefed.
A fejlcében: „Címünk, „Rendőrség”, „Egészség”, „Ügyintézés”, Bejelentés”.
Az alsó sávban: „Telefonkönyv”, „Nyomtatványok”, „Pályázatok”, „Események”, „Oktatás”, „Kultúra”, „Sport”, „Vállalkozás”, „Üzletek”, „Jogtár”, „Apróhirdetések”.
Az ikonok minden oldalról elérhetőek, így azonnali tájékoztatást biztosítanak különösebb kalandozás nélkül.
Menüsor: tovább gondolt tradíció
A hagyományos, felső menüsorban a legfontosabb információkat találja meg a kerületről, az önkormányzatról, a hivatali életről, mindenről, ami a városrész, a kerület életéről szól.
Ülések, számok, tények, dokumentumok, jegyzőkönyvek – egyértelmű bontásból és szakaszolásból lehet előhívni az információkat.

Tessék befáradni!
Az ikonsor alatt találja a „Fontos” boxot, amelyben mindig az önkormányzat által legfontosabbnak vélt közösségi felhívást találja majd.
Mellette él a "Városnapló" rovatunk, amely a testületi munkát naplózza.
Testületi, bizottsági ülések, meghívók, jegyzőkönyvek – minden, ami az önkormányzat hivatalos életével összefügg, az arról szóló híradás itt megjelenik.
Ennek egy kissé populárisabb változata hívható elő a "Hirdetményekben" – ami ránk vonatkozik (autók, pályázatok, felhívások), az ott mind fellelhető.
 
Like-oljon és osszon éés kapcsolódjon!
A „hivatalos sáv” alatt a közösséi életet erősítő, azt színesítő felületeket találja, amelyek az interaktivitásra épülnek. Szeretnénk, ha minél többen küldenék el részünkre saját készítésű fotóikat, hogy azokat másokkal is megosszák; szeretnék, ha ugyanez történne a videofelvételekkel is (youtube-os, vimeo-s feltöltött anyagokat kérünk linkekben...), és lehetőség nyílik üzenni, mondani, jelezni is bárkinek, ha éppen hírt akarunk adni magunkról másoknak.

Azt szeretnénk, ha a programajánló is hasonló módon működne – a hozzánk beérkező programok mellett, kérjük küldjék el nekünk az Önök programjait is, hogy mi azt ellenőrzött, koordinált formában azonnal kitehessük.
A közösség erősítését jelzi a befűzött Facebook-sorunk is, amely a Facbook-csoportunk ismerőseit jeleníti meg, és azonnali átkötést biztosít az oldal és a legnépszerűbb közösségi site között, plusz van iwiw is, ha valaki még használja :).
Legalul találja a hasznos, praktikus, ajánlott oldalakat, amikkel a mindennapjait akarjuk megkönnyíteni, illetve segítséget adni a magyar közéletben történő eligazodásban.
 

Jó kalandozást!
Nem eresszülk bő lére, mert azt gondoljuk: az oldal magáért (és Önért :))) ) beszél.
Kérjük, fedezze fel, járja be, olvassa cikkeinket, tájékozódjon a hivatali ügyekről, és ossza meg gondolatait, fotóit, videót másokkal!
Egy pulzáló, intenzív, egymásra számító, egymást támogató közösség alapjait tettük le a neten, és azt szeretnénk, ha ezt mindenki bátran és hatékonyan használná.
 
Legyünk mi az Ön kezdőlapja!
 
Ps.:
Az átállás nem egyszerű, ezért számos hiba elfordulhat még.
A hibákat természetesen orvosoljuk – addig pedig türelmüket kérjük.

Az előző oldal ezen a linken található meg...