Nagyszerû példa az összefogásra

Írta:  2015.09.25.
Egy rövid átadási ünnepség keretében vehették birtokba az apróságok szeptember 22-én, az Európai autómentes napon a KRESZ-pályát a Zöld Liget Óvoda udvarán.

A kellemes õszi napsütésben a gyerekek az óvoda udvarán izgalommal várták, hogy elkezdõdjön a KRESZ-játszótér átadási ünnepsége, amelyen õk is fontos szerepet kaptak.
Herpainé Ábrányi Dóra, a Zöld Liget Óvoda vezetõje üdvözölte a vendégeket, majd megköszönte a Knorr-Bremse Vasúti Rendszerek Hungária Kft. dolgozóinak és mindazoknak a munkáját, akik segítettek a KRESZ-pálya megvalósításában. Az óvodavezetõ megosztotta az örömteli hírt az ünnepség résztvevõivel arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Zöld Liget Óvodát „Kerékpárosbarát Munkahely 2015” megtisztelõ címben részesítette.

Galgóczy Zoltán alpolgármester az ünnepi pillanatokban elmondta, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek játékosan elsajátíthatják a közlekedés alapvetõ szabályait, majd arról beszélt, hogy a KRESZ-pálya megépítése nagyszerû példa az összefogásra.

„A Knorr-Bremse segít, hogy segíthess”, jelszóval a vállalat pályázatot hirdetett azon karitatív szemlélettel rendelkezõ dolgozóinak, akik vállalták, hogy szabadidejükben, önkéntes munkájukkal segítséget nyújtanak többek között gyermekintézményeknek. Egyeztetve a Zöld Liget Óvoda igényével, a cég nyolcfõs önkéntes csapata egy mini KRESZ-pályát épített az intézmény udvarán, amelynek ünnepélyes átadását az Európai autómentes napra idõzítették.

A pálya megépítésének anyagköltségét is a Knorr-Bremse fedezte.
Az ünnepi beszédet követõen a gyerekek verssel fûszerezve bemutatták frissen szerzett közlekedési ismereteiket, majd kétkerekûre pattanva próbálták ki a pályát. Még az „úton” akadt néhány szabálytalankodó, de a gyerekek a szituációs gyakorlatokon keresztül hamar megtanulják, hogy miként lehet biztonságosan áthaladni a gyalogátkelõhelyen, mit jelent az elsõbbségadás, milyen közlekedési táblákat kell ismerniük, hogyan és hol lehet kerékpározniuk...