Megújult az informatika terem

Írta:  2015.09.28.
Korszerû számítástechnikai berendezést kapott a Piros iskola a nyári szünetben. A tanterem felújítását a kerületi önkormányzat döntése alapján a Városgazda Zrt. munkatársai végezték.


Ma már el sem tudjuk képzelni az életünke
t számítógép és internet nélkül, amin keresztül kommunikálunk, információkat szerzünk és aminek alapismeretei szinte elengedhetetlenek a munkavilágában is. Fontos, hogy a gyorsütemû számítástechnikai fejlõdéssel az oktatás is lépést tartson, hogy a diákok mihamarabb elsajátíthassák a technikai eszközök, valamint az internet hasznos és biztonságos használatát.


Ezt tartja szem elõtt a Pestszentlõrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola is, ahol az önkormányzat támogatásának köszönhetõen a nyári szünetben a régi, idejétmúlt operációs rendszereket és az elavult berendezést a legújabb rendszerekre és felhasználói szoftverekre, valamint korszerû berendezésre cserélték. Az új elrendezésben a diákok és a tanárok egyaránt könnyebben hozzáférnek a számítógépekhez, a bútorzat gyorsan és rugalmasan átalakítható, megkönnyítve ezáltal az egyéni és csoportos feladatok elvégzését is. A nagy teljesítményû szerveren egyszerre több operációs rendszer is futhat. Ehhez kapcsolódnak a vékony kliensek, melyek leegyszerûsített, alacsony fogyasztású számítógépek. Ez a technológia egyszerûbbé teszi a karbantartást, megszünteti a zajszennyezést és hatékonyabb energiafelhasználást tesz lehetõvé. A megújult tantermet szeptember 16-án ünnepélyes keretek között
Galgóczy Zoltán alpolgármester adta át.