Három mûfüves pályát adtak át

Írta:  2015.10.03.
Nagyüzem volt az elmúlt tíz napban a kerületi általános iskolák udvarán, a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának és az önkormányzat támogatásának köszönhetõen.

Nagyüzem volt az elmúlt tíz napban a kerületi általános iskolák udvarán, a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának és az önkormányzat támogatásának köszönhetõen. Rekordot állítottak fel, mert három mûfüves pályát is átadtak. A Kastélydombi, a Kondor Béla és az Eötvös Lóránd Általános Iskola diákjai gazdagodtak új létesítménnyel.
A Kastélydombiban szeptember 25-én vehették át a diákok a 20x40-es pályát. 
Lévai István Zoltán, a kerület sportéletéért is felelõs alpolgármester vágta át a szalagot, s adta át a gyerekeknek a létesítményt. 

A vendégek között volt Kiss László, az egykori válogatott csatár, a Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgó-szakosztályának az igazgatója is, aki közvetlen szavakkal szólt a gyerekekhez.
A következõ állomás, szeptember 30-án, a Kondor Béla iskola volt, ahol 12x24-es méretû pályával gazdagodott a suli.

A megnyitón ott volt többek között Kucsák László képviselõ, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester, s Dudás Miklós a kerület sportarca is.
A szövetség nevében Dunai II. Antal, az egykori válogatott mondta el a gyerekeknek, hogy éljenek a lehetõséggel, mert érdemes, szép jövõt alapozhatnak meg maguknak, ha odafigyelnek a rendszeres testmozgásra, s a futballra.

Lévai István Zoltán az emelte ki, hogy nincs megállás, a mûfüves program folytatódik.
-A cél az, hogy 2019-re minden iskolában, de legalábbis minden tanintézmény közvetlen közelében legyen pálya.

Pénteken az Eötvös Lóránd Általános Iskola került a középpontba. E napon ebben a tanintézményben adták át a 20x40-es pályát
A megnyitón Lévai István Zoltán azt mondta: reméli, hogy állandóan pattog majd a labda ezen a szép pályán.
Ott volt az ünnepségen Dömötör István alpolgármester, Banyár László, a Városgazda 18. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Kiss László, a Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgó-szakosztályának az igazgatója, s természetesen az intézmény igazgatója, Kuba Gábor is.
A pályaátadásoknak nincsen vége, mert a közeljövõben újabb két mûfüvessel gazdagodnak a kerületi iskolák.