A kitûnõen érettségizõket köszöntötték

Írta:  2015.10.30.
A kerületi középfokú oktatási intézményekben idén kitûnõen érettségizett diákokat köszöntötte az önkormányzat. A fiatalok kivétel nélkül elismert hazai és külföldi egyetemeken, fõiskolákon folytatják a tanulmányaikat.


– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok kiváló képességû fiatal tanul a kerületben. Minden évben vannak közöttük olyanok is, akik külföldön tanulnak tovább, és olyan híres egyetemeken öregbítik Magyarország hírnevét, mint akár a Yale, a Harvard, a heidelbergi vagy az oxfordi egyetem. Legyenek büszkék magukra, mert a kitûnõ érettségihez négy-öt évi kitartó, szorgalmas tanulás kellett. Azt is fontos megemlíteni, hogy az elhivatott, a gyerekeket motiválni tudó pedagógusok munkája, illetve a talán legfontosabb támogatás, a családi háttér nélkül nehéz elérni ilyen tanulmányi eredményt.
 


Mindegyiküknek azt kívánom, találják meg a számításaikat, és bárhova is kerüljenek az életben, ne felejtsék el szûkebb pátriájukat, a XVIII. kerületet – mondta Galgóczy Zoltán alpolgármester az önkormányzat által a Zila Kávéházban tartott október 26-i fogadáson.
 


A kitûnõen érettségizettek közül 47 diák végzett a Karinthy Frigyes Gimnáziumban, kettõ a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban és egy-egy a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, illetve a felnõttek gimnáziumában.
– Ez utóbbi azért is külön elismerésre méltó, mert munka mellett különösen nehéz kiváló teljesítményt nyújtani – tette hozzá.
 A fogadáson Lévai István Zoltán alpolgármester is köszöntötte az eminens diákokat, sok sikert kívánva a továbbtanulásukhoz, majd Molnár Ildikó címzetes fõjegyzõ asszonnyal és Galgóczy Zoltánnal közösen átadta az önkormányzat ajándékait.