Korózs a nyugdíjakról

Írta:  2015.09.28.
Korózs Lajos országgyûlési képviselõ volt a kerületi MSZP szervezet által meghirdetett közéleti kávézó vendége.

Erõs kritikát fogalmazott meg a kormány szociális politikájáról Korózs Lajos szocialista országgyûlési képviselõ, aki szeptember 24-én volt a kerületi MSZP-szervezet által meghirdetett Közéleti kávézó vendége a párt Üllõi úti irodájában.

Korózs – aki a Gyurcsány-kormány idején államtitkár, az Országgyûlésben bizottsági elnök, a Bajnay-kormány idején pedig a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára volt többek között – elsõsorban a nyugdíjrendszer átalakításának módját kifogásolta elõadásában. Mint elmondta, a szolgálati nyugdíj rendszeréhez akkor is hozzá kellett volna nyúlni, ha 2010-ben az MSZP nyeri a választásokat, a változtatás elkerülhetetlen volt. Véleménye szerint azonban nem folyt érdemi vita a témáról, és bajos, hogy az új rendszert nem lépcsõzetesen vezette be az Orbán-kormány. A képviselõ észrevételeket tett a rokkantsági nyugdíj rendszerének átalakításával kapcsolatban is. Úgy fogalmazott: „Az öregségi nyugdíjon kívül semelyik más nyugdíjra nincs törvényi garancia.”

Korózs Lajos elmondta, hogy a szociális rendszer biztonságosságát a baloldal részeként az MSZP kiemelten fontosnak tartja, ezért õ személyesen is bekapcsolódik minden olyan kezdeményezésbe, amely e rendszer optimalizálását célozza.