Jobb adni, mint kapni

Írta:  2015.11.11.
Ételt és ruhát osztott a rászoruló kerületi lakosoknak november 7-én a Jobbik kerületi szervezete a lõrinci piac melletti szabad területen.

A szervezõk sátrakat állítottak fel a piac közelében, s alattuk padokat, asztalokat helyeztek el, hogy mindenki, aki megéhezik, leülhessen és kulturált körülmények között ebédelhessen meg. Az egyik sátorban az asztalokon kiterítve ruhanemûk várták a rászorulókat.


A Jobbik 2012 óta szervez rendszeresen étel- és ruhaosztást a kerületben.
– Az idei jótékonysági akciót a nyár elején hirdettük meg – mondta Hartaházi Miklós, a párt XVIII. kerületi szervezetének elnöke. – A pénzadományokból meg tudtuk vásárolni a mai fõzéshez szükséges alapanyagokat, és ruhanemûbõl is összegyûlt annyi, hogy megszervezhessük a programot.
A kerületi lakosok közül sokan örültek a felhívásnak, mert szerettek volna másokon segíteni.
– A célunk az, hogy ne legyen szükség ilyen akciókra, de addig is mindent megteszünk, ami erõnkbõl és forrásainkból telik, hogy enyhítsük a mindennapi gondokat.
Az elnök szerint sokan nemcsak azért keresték fel a sátrukat, mert éhesek voltak, hanem azért is, mert tudták, hogy jó minõségû ételhez juthatnak.
– Úgy fõztünk, mintha magunknak készítettük volna az ételt. Nem volt belõle kispórolva semmi. Ezúttal babgulyást fõztünk gazdagon: 20 kilogramm húsból, 16 kiló babból, 20 kiló burgonyából, és hoztunk 30 kiló kenyeret is. A ruhanemût elõzetesen átválogattuk, és külön-külön csomagoltuk, szortíroztuk.
A szervezõk már készülnek a következõ alkalomra, hogy segíthessenek a rászorulókon.