Sikeres programok a Havanna Napokon

Írta:  2015.09.30.
Idén is tartalmas programokat kínált a 17. alkalommal lezajlott Havanna Napok rendezvénysorozata.

Idén is tartalmas programokat kínált a 17. alkalommal lezajlott Havanna Napok rendezvénysorozata. A kilenc nap során számos kiállítás, koncert, és különbözõ témájú elõadás segítségével bõ egy hétig ismét szorosabbá vált a közösségi kapcsolat a lakótelepen élõk és a kerület más részeibõl érkezõ látogatók számára is.

Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház intézményvezetõje úgy véli, idén minden eddiginél tartalmasabb volt ez a bõ egy hét.


- Minden napra jutott olyan program, ami önálló rendezvényként is megállta volna a helyét. Kiállítás, konferencia, elõadás vagy éppen az egészségnap. A szombati Nemzetiségi Fesztivál különösen jól sikerült. Az esõ talán még segített is ebben, mert ugyan a közösségi házba kényszerültünk, de éppen ezért közelebb kerültek egymáshoz az emberek, és nagyon jó volt a hangulat. Annak is örülök, hogy Szarvas Attila alpolgármester a rendezvény mögé állt, és az önkormányzatot képviselve részt vett az egész programon.


A Havanna Napok hagyományosan legmozgalmasabb két napja a záró hétvége, amit idén az esõs idõjárás megpróbált elrontani, de nem járt sikerrel. Szombaton a Nemzetiségi Fesztivál beköltözött a Kondor Béla Közösségi Házba, és a Szabad Alkotók Köre Jelenlét címû kiállításának mûtárgyai különleges hangulatot adtak a kerületi nemzetiségek kulturális és gasztronómiai találkozójának.


A színpadon egymást váltották a német, a szerb, a horvát, a lengyel, a román, roma, örmény és görög közösség tánccsoportjai, elõadói. A fellépõk életkora az óvodástól a nyugdíjasig terjedt, ami azt is jelzi, hogy a hagyományokat van, aki átadja és van, aki továbbvigye.
Vasárnapra kicsit javult az idõjárás, így valamennyi szabadtéri programot sikerült megtartani. A délelõtti bográcsos fõzõversenyen 15 csapat vett részt. A közösségi ház mögötti füves területet ezúttal is belengte a bográcsokból, üstökbõl áradó ínycsiklandozó illatfelhõ.
A színpadi program is nagy sikerrel zajlott. Az óvodások tornabemutatóját ugyanolyan lelkesen fogadta a közönség, mint az énekesek fellépéseit és zenekarok koncertjeit. Az esti R-GO koncertre nem csak a lakóteleprõl és a kerület más részeibõl, hanem Budapesten kívülrõl, sõt még a felvidékrõl is érkeztek rajongók.
A Havanna Napokat hagyományosan a vasárnap esti tûzijáték zárta.