Csontváry-nap a szép "új" iskolában

Írta:  2015.10.06.
A Csontváry iskola október 2-án duplán ünnepelt: egyrészt hagyományos diákavatón vettek részt a gyerekek, másrészt birtokba vehették a kívül- belül megújult intézményt.

A rendezvényen Miklósné Bankó Ilona, a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola igazgatója üdvözlõ szavait követõen Kucsák László országgyûlési képviselõ és Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, a pedagógusokat és a meghívott vendégeket, majd ünnepélyesen átadták a diákoknak a felújított iskolát.

– Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretében az önkormányzat 171,3 millió forint pályázati támogatásban részesült az iskola épületenergetikai fejlesztésére – mondta Gáspár Attiláné igazgatóhelyettes. – Az intézmény kívül-belül megújult, az épület külsõ szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat és a radiátorokat.
Három éve az Innovatív iskolák fejlesztése címmel meghirdetett TÁMOP-pályázaton csaknem 43 millió 200 ezer forintot nyert a Csontváry iskola. A több részbõl álló pályázat egyik eleme a családi nap megszervezése volt. Ez volt az egyik apropója annak, hogy az intézmény immár hagyományosan õszköszöntõ vigadalmat tartott.
 


A program keretében az elsõ osztályos gyerekeket egy kis ünnepség keretében csontvárys diákká fogadta az intézmény, a nyolcadik osztályosok egy-egy buborékfújóval ajándékozták meg õket, az országgyûlési képviselõ és az alpolgármester pedig focilabdát adott az osztályoknak.
Az Otthon Theatrum társulat interaktív színielõadással szórakoztatta a hálás publikumot, és felléptek a Tébláb Alapfokú Mûvészeti Iskola növendékei is.
Ezen a napon nemcsak a gyerekek, hanem a felnõttek is színes programokon vehettek részt az udvaron és a tornateremben. Volt itt többek között kosárlabdameccs, tanár-diák foci, asztalitenisz- és hullahoppverseny, lufihajtogatás, arcfestés, csocsóverseny, s a legügyesebbek idén is megülhették a „rodeobikát”.