Víziók síkban és térben

Írta:  2015.10.19.
Változatos technikák, eltérõ anyag és térhasználat. A festészet sokszínûségét bemutató csoportos kiállítás nyílt október 16-án a Kondorban.


A Magyar Festészet Napja alkalmából, minden évben összefognak a helyi mûvészek, hogy egy-egy közös tárlattal a kerület kiállítóhelyein megemlékezzenek e jeles alkalomról. Hazánkban ezt a rendezvénysorozatot, mely a színek, a formák, az élõ festészet örömünnepe, 2002 óta szervezi meg a Magyar Festészet Napja Alapítvány. Bár az esemény kezdetben egynaposnak indult, mára több héten át zajlanak az ingyenes programok. Nincs ez másként a kerületben sem, ahol elsõként a Kondor Béla Közösségi Házban
Árvay Zolta és Huller Ágoston képzõmûvészek szervezésében Faktúra címmel nyílt meg kollektív kiállítás.

 

A rendezvényen a vendégeket Kucsák László országgyûlési képviselõ köszöntötte, a tárlatot Emõd Péter mûvészeti szakíró nyitotta meg.
A faktúra lehet az artisztikum keresésének eszköze, de a mondanivaló kifejezésre juttatásának támasztéka is. Így az idei hívó szó miközben az alkotómunka technikájára irányítja a figyelmet, se mûfaji, se technikai, se anyaghasználati értelemben nem jelent korlátokat. Ennek köszönhetõen sokszínû és a tavalyinál is magasabb színvonalú kiállítás látható idén, ahol jó egyensúlyba kerültek a figurális és absztrakt, a szigorúan síkban maradó és a térkompozíciók határait feszegetõ, valamint a színek valóságos orgiáját felvonultató vagy a színekkel már-már aszkétikus takarékossággal bánó képek.

 

A tárlat nyitvatartási idõben október 31-ig tekinthetõ meg.