Rendőrök a Napsugár Óvodában

Írta:  2011.05.28.
A gyermekek kerékpárral és rollerrel próbálhatták ki ügyességüket, miközben a közlekedési szabályokkal ismerkedhettek a rendőrségi gyermeknapon a Napsugár Óvodában.
A Napsugár Óvoda mottója: „Mert csináljon a gyermek bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait, Ő azt hiszi, csak játszik. – De mi tudjuk mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű, tevékeny ember váljék belőle.” (Varga Domokos)
A gyermekek kerékpárral és rollerrel próbálhatták ki ügyességüket, miközben ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal is.
A játékos feladat célja elsősorban a gyermekek biztonságos közlekedésre való játékos nevelése volt. Az óvodapedagógusok fontosnak tartják, hogy a gyermekek már óvodás korban megismerkedjenek a közlekedési szabályokkal, hiszen a későbbiekben gyalogosként és kerékpárosként a közlekedés résztvevői válnak. Ezért is örültek a rendőrségi gyermeknap megtartásának. A programon a gyerekek nagy örömére találkozhattak motoros és lovas rendőrökkel, kutyás járőrökkel, és nem hiányozhatott a járőrautó sem, amibe be lehetett ülni, és meg lehetett szólaltatni a szirénáját.


(Fotó: Archív)