Jubilált a családias, sportos ovi

Írta:  2015.10.30.
Tizenöt éve alakult meg a Karate Kölyök Magánóvoda és Családi Napközi Szemeretelep egyik csendes mellékutcájában, egy szép, kertes családi házban.

Ma is hálás szívvel emlékszik vissza Angerman Lászlóné Aranka arra, amikor családi elhatározásból az otthonukat óvodává alakították.

– Sportszeretõ családként mindhárom gyermekünket, akik persze már felnõttek, kisiskoláskoruktól küzdõsport-foglalkozásra járattuk, amely nagyon jó hatással volt a személyiségfejlõdésükre. Ez adta az ötletet, hogy piros öves tékvandóoktatóként óvónõi hivatásomat is gyakorolva olyan magánóvodát hozzak létre, ahol a gyermekek természetes mozgásigényére alapozva küzdõsporttal ismertethetem meg õket – mondta Aranka.
Az apróságoknak családias légkörben, életkori, egyéni sajátosságaik figyelembevételével igyekszünk élményekben gazdag programokat nyújtani. Rendszeresen úsznak, tékvandóznak, sakkoznak, korcsolyáznak, valamint mese-, vers- és kézmûves foglalkozáson vesznek részt. A sakk iránti érdeklõdésüket Orgován Sándor sakknagymester játékosan kelti fel. Ezáltal fejlõdik a kombinatív készségük, a figyelmük és a türelmük. Vargáné Kádas Tímea óvodapedagógus angol nyelven tanítja a játékokat, dalokat és mondókákat.


A programokhoz egy saját korszerû busz áll az óvoda rendelkezésére, amelyet Aranka férje vezet. A gyerekek múzeumokba, kirándulni járnak. A legnépszerûbbek a tavaszi négynapos üdülések (szülõk nélkül), amikor felfedezhetik a természet csodáit, közelebbrõl ismerkedhetnek meg az állatokkal.
– A többgyermekes családok kérték, hogy fogadjuk a kis testvéreket is, mert így nem kellene két helyre vinni a gyerekeket, és a beilleszkedés, a szülõtõl való elszakadás is sokkal zökkenõmentesebb volna – folytatta Angerman Lászlóné. – Ezen érvek alapján hoztuk létre 1,5–3 éves korú gyermekeknek a napközit, amely a Karate Kölyök Magánóvoda bölcsõdés csoportjaként mûködik. Minden gyerek sportol, aki a tizenöt év alatt kikerült tõlünk, van olyan köztük, aki már fekete öves, és számos nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést. Amikor idejönnek, apró, pici, gyenge bimbócskák, majd a szemünk elõtt nyiladoznak éveken át, míg végül elérkezik a búcsú napja.

Így a történet - évrõl- évre - ismétlõdik...