Díszdiplomások köszöntése

Írta:  2011.06.01.
Több évtizednyi munka elismeréseként arany, gyémánt, vasdiplomával jutalmazták június 1-jén, azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik éppen félszáz éve, hatvan, hatvanöt esztendővel ezelőtt szerezték meg tanítói, illetve tanári diplomájukat. Az ünnepi eseménynek a Karinthy Frigyes Gimnázium adott otthont.
 
Sokan emlékszünk olyan pedagógusokra, akiket szerettünk, s akiket szerettünk, annak a tanítására is nyitottak voltunk.
Azokat a pedagógusokat, akik több évtizedet töltöttek e szép, ámde nehéz pályán, pedagógusnap alkalmából köszöntötte az önkormányzat vezetése.
Ughy Attila polgármester ünnepi beszédében elhangzott, hogy a most megkapott diplomákat olyan értékként kezeljék, amelynek a következő generációnak mutatnak utat és követendő generációnak jelölhetik ki a viszonyítási pontokat. „Mondhatjuk, ez az Önök hivatása is, hiszen jó és elismert pedagógusként egész életükben erre törekedtek, és ezért dolgoztak”. (…) „Hogy az egykor megszerzett tudás még most is úgy csillogjon, mint az arany; minden helyzetben acélosítsa meg az embert, tegyen mindent szilárddá, mint a vas, és legyen törhetetlen, a lehető legkeményebb írmagja minden létező alkotásnak és jövőépítésnek, akárcsak a gyémánt”…
A nyugalmazott tanítókat és tanárokat zenés-verses műsorral köszöntötték a diákok, többek között a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium Gyermekkara, a Brassó iskola néptánccsoportja.
Ezt követően Ughy Attila és Kucsák László alpolgármester átadta a díszdiplomákat.
Öt pedagógus aranydiplomát, hat pedagógus gyémántdiplomát, egy pedagógus vasdiplomát, valamint oklevelet vehetett át a kerület vezetőitől.
Az eseményt a Dohnányi Ernő Zeneiskola műsora zárta, majd családtagok, pedagóguskollegák, intézményvezetők várták az ünnepelteket, hogy gratuláljanak és kötetlen program keretében idézzék fel a régi emlékeket, élményeket.

Díszdiplomások
Aranydiplomások azok a kerületben élő pedagógusok, akik 50 éve, gyémántdiplomások, akik 60 éve, vasdiplomások, akik 65 éve, rubindiplomások, akik 70 éve, és gránitdiplomások, akik 75 éve szerezték meg a diplomájukat.