"Sárkánykodott" az akadémia

Írta:  2015.11.02.
Nemrégiben ünnepelte 10. születésnapját a Gyömrõi úti Sárkány Center. Az ünnepségbõl a Városgazda Utánpótlás Akadémia sem maradt ki.
Nemrégiben ünnepelte 10. születésnapját a Gyömrõi úti Sárkány Center. Az ünnepségbõl a Városgazda Utánpótlás Akadémia sem maradt ki: az önkormányzattal karöltve sportdélutánt szerveztek október 18-án a bevásárlóközpont „összes termeiben”, ami azt jelentette, hogy sátortetõk alatt mutatták be a tudásukat az akadémia reménybeli bajnokai.

Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia egyik ötletgazdája és alapítója elmondta, hogy az akadémia sok-sok sportolója, edzõje, szakembere vett részt az eseményen, amely érthetõen telt házas volt, hiszen a vendégek láttán a vásárlókból pillanatok alatt a sport, a gyermekek mozgása iránt érdeklõdõ kíváncsiskodók lettek.

Az akadémia „nagy erõkkel” vonult fel a nyolc felállított sátor alatt. Bemutatót tartott a küzdõsport-szakosztály, s ott voltak az úszók és a vízilabdázók, a labdarúgók és a szabadidõsporttal foglalkozók is, akik ezúttal is sikert arattak a mozgásukkal.

És hogy az akadémistákon túl is legyen kerületi vonatkozása a Sárkány Center sportdélutánjának, arról az Eötvös iskola és a Szivárvány óvoda sportos gyermekei gondoskodtak.
Amint Baumann Gizella elmondta, csupán a tombolasorsoláskor támadt némi – nyelvi – nehézség. Mivel a Sárkány Center vietnami érdekeltségû, sok volt az ázsiai gyermek is, akiket magyar emberek szólítottak (volna) az ajándékaikért. Egyetlen jelentkezõ sem akadt, ám amikor vietnami ember szólította õket, pillanatok alatt lett gazdája valamennyi ajándéknak…