Önkéntesek festettek az Alacskán

Írta:  2015.10.12.
Pestszentlõrinc-Pestszentimre harmadik alkalommal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésû önkéntes programban.


Pestszentlõrinc-Pestszentimre harmadik alkalommal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésû önkéntes programban. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szervezésében az elmúlt években is több játszótér, illetve intézményi kerítés, udvar és lakótelepi dühöngõt újítottak fel, festettek át a kerületi, illetve a fõváros más részeibõl érkezett önkéntes fiatalok.
Idén október 10-én az Alacskai játszótéren lévõ fafelületeket, rönkkerítést festette vidám színekre az a tucatnyi fiatal, akik a borongós idõjárás ellenére sem ijedtek meg a szabadtéri munkától.
- Tavaly a játszótér másik felén dolgoztunk, így adott volt az idei helyszín, hogy a teljes területen elkészülhessen a festés. Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek, mert úgy vélem, hogy önkéntes munkát adni és abban részt venni is példamutató dolog – mondta Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati osztályvezetõje. - Annak külön örülök, hogy nem csak a 72 óra szervezésében érkeztek önkéntesek, hanem a közeli Ady Endre Általános Iskolából is jöttek néhányan segíteni.


Az Ady iskola diákjait Diráné Huszár Gertrúd tanárnõ kísérte el, aki elmondta, hogy Dámsa József önkormányzati képviselõ szólt nekik a programról.
- Négy diákunk vállalta, hogy a hétvégi családi programok függvényében hosszabb-rövidebb ideig részt vesz a kerítésfestésben.
Két egyetemista vezetésével 7-8 általános iskolás lány serénykedett az Alacska játszóterének megszépítésén. Õk a Regnum Katolikus Közösség révén, Pesthidekútról, Solymárról és a Hûvösvölgybõl jöttek át Lõrincre.
- A közösségben elsõdlegesen a gyerekek nevelésével foglalkozunk,ehhez kapcsolódva szívesen veszünk részt minden hasonló kezdeményezésben. Gyerekként én is regnumos voltam, és most egyetemista társaimmal közösen szervezünk a kisebbeknek programokat. Rednszeresek az összejöveteleink, sokat kirándulunk és nyaranta táborozunk is – mondta az egyik kísérõ, Utasi Mátyás. - A 72 óra kompromisszumok nélkül rendkívül népszerû a közösségünkben, több csoportunk is rendszeresen részt vesz benne.
A három történelmi egyház szervezésében 2006 óta évrõl évre nagy sikerrel megrendezett akció Ausztriából indult. A kezdeményezés izgalmas pontja, hogy az önkéntes munkára jelentkezõ fiatalok nem tudják elõre, mi lesz a feladatuk. A „Kompromisszumok nélkül” jelmondat mindenkinek mást jelent, de a legfontosabb az, hogy aki jelentkezik, bármilyen rá testált közösségi feladatot ellásson ebben a három napban.