Magyarország csodálatos!

Írta:  2015.10.26.
Szarvasra kirándultak kerületünk nyugdíjasai októberben a Pestszentlõrinc–Pestszentimre Idõsekért–Fiatalokért Közalapítványának szervezésében.

A Mini Magyarország makettpark Szarvas város legújabb nevezetessége. A Szarvasi Arborétumban 2013-tól a növényritkaságok mellett néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk. Magyarország számos épített csodájának minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a régi Magyarország közepén.

A Szarvasi arborétum egy 42 hektáros, csodálatos térharmóniájú tájképi kert 1600 fa és cserje változattal. Az arborétumban található törzskönyvezett növények alkotják az élõ génbankot és a törzsültetvényt. A sokféle növény mellet az állatvilág is jelen van: rovarok, apróbb rágcsálók, vakondok, nyulak, sünök, õz, róka, valamint közel 150 madárfaj. Nem is csoda, hogy a sok látnivaló mindenkit lenyûgözött, a természet szépsége pedig megmelengette mindenki szívét.

Mindig olyan programokat szervezünk a nyugdíjasoknak, amelyekre nagy igény mutatkozik – hangsúlyozta Diráné Huszár Gertrúd a Pestszentlõrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idõsekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára. – Mivel mindenki szeretnek kirándulni, egy varázslatos úttal leptük meg a kerületi szociális szolgálatok nyugdíjasait, klubtagjait. Öröm volt látni a lelkes csapatot, ahogy „mint a kíváncsi kisdiákok”, felderítõ útra indultak a Szarvasi arborétumban és Mini Magyarország makettparkban.

Láthatóan nagy élmény volt a kirándulás – tette hozzá Dámsa József, a közalapítvány elnöke. – Számos új ismeretre tehettünk szert, úgy éreztük magunkat, mintha tanulmányi kiránduláson lettünk volna. Jó volt elbeszélgetni a nyugdíjasokkal, és nagyon jó volt látni, hogy mindenki jól érzi magát.

Igazán remek volt az alapítvány által szervezett kirándulás – mondta lelkesen Németh Istvánné nyugdíjas. – Külön kuriózum volt a Holt-Körösön tett egy órás sétahajózás, ahol a hajóskapitány egész kiselõadást tartott a helyi nevezetességekrõl, sõt a felügyeletével kipróbálhattuk a sétahajó kormányzását is. Sok érdekes, új információval gazdagodtunk.