Átadták a Szent György- és Szent Flórián díjat

Írta:  2015.10.28.
Kiválóan dolgozó rendõrt és tûzoltót tüntetett ki a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért.

Munkája elismeréseként idén Tóth Katalin rendõr fõtörzszászlós vehette át a Szent György-, Dani Zoltán tûzoltó fõtörzsõrmester pedig a Szent Flórián-díjat. A díjakkal a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért kuratóriuma ismeri el a közösség érdekében végzett közbiztonsági tevékenységet.
A kerületi rendõrkapitányságon megtartott ünnepségen Lévai István Zoltán alpolgármester, a közalapítvány kuratóriumának alelnöke köszöntötte a díjazottakat.


– Ezek az emberek rendkívüli munkát végeznek, folyamatosan készenlétben állnak, hogy segítsenek a kerületben élõknek. Az õ erkölcsi és az önkormányzat lehetõségeihez mért anyagi elismerésüket rendkívül fontosnak tartom – hangsúlyozta az alpolgármester. – A kerület lakosságát képviselve feladatunk az, hogy ilyen formában is megköszönjük a közösség biztonságáért végzett munkájukat.


A Szent György- és a Szent Flórián-díjon kívül Lévai István Zoltán a kerület rendõrségi és katasztrófavédelmi vezetõivel közösen további elismerõ okleveleket és jutalmakat adott át. A rendõrség állományából dicsérõ oklevélben és pénzjutalomban részesült Mészáros Péterné alezredes, Király Attila õrnagy, Mikola Csaba Péter fõtörzsõrmester, a civil állományból pedig Bécsi Zoltánné. A Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából Póder László fõtörzsõrmester, Bán Zsolt törzsõrmester, Ács István törzszászlós dicsérõ oklevelet és jutalmat kapott, Tordai László õrnagy, Tóth József ezredes, Répási Zsolt százados, Juhász Gábor fõhadnagy és Arnold Zoltán Péter fõtanácsos pedig dicsérõ oklevelet.
 

A közalapítvány kuratóriuma ez alkalommal adta át azokat a jutalmakat is, amelyekkel a XVIII. kerületi Rendõrkapitányság két-két dolgozójának kiemelkedõ munkáját ismerik el havonta. A polgárõrnap alkalmából a kerületért végzett önkéntes munkájáért a helyi polgárõrcsoportok több tagja ugyancsak dicsérõ oklevelet és jutalmat vehetett át.